Lång kall dag



Burr, usch vad kallt det är, känns som att jag fryser konstant!! Har varit i skolan hela dagen på seminarium, sen blev det en hal tur hem med bussen och sen har jag ätit lite middag och försökt kolla igenom lite litteratur.

Imorgon är det dax igen, men bara en föreläsning, så det blir lite skönare att komma hem imorrn när det fortfarande är ljust. Nu ska jag ta en promenad med hundarna och sen plugga lite innan det blir kvällste och lite mys innan det är dax för välbehövlig sömn!

Gråleo



Detta var lördagens partyoutfit som aldrig blev använd....men så här såg jag ut innan jag drgo iväg.
Kjol två år gammal fr. hm, blus jättegammal fr. veromoda, strumpisar fr. förra året fr. HM

Tång



Vegetarisk tångcaviar, köpte denna på Hemköp i fredags, va ganska billig! Kul med lite havssmak.

Jahopp lång hyperkall dag i skolan, nu har jag bytt om till mjukisar och tänt massa ljus för att värma upp mig, ska äta lite sen plugga ett tag innan det blir kvällen.

Imorgon ska jag till skolan igen, ha seminarium, sen blir det hem och försöka skriva ett PM. Inte lyckat att göra det på kvällen, men jag känner att jag inte orkar att koncentrera mig på det nu ikväll....eller borde nog försöka hinna med det oxå. Fan, idag är en sån dag då jag längtar efter att ha ett jobb istället och slippa sitta på kvällarna och hålla på efter skolan liksom.

Snö. Snö. Snö


Första ljuset är tänt



Idag har jag tänt första ljuset i båda mina adventsstakar:) Ett i morse och ett ikväll.
Nu har jag kollat på lyxfällan repris och druckit julte, mys. Nu ska jag duscha fast det är alldeles för sent, och sen sova en stund innan det är dags att kliva upp och fara iväg till Nkpg för skola igen!

Visste ni detta?



Fyyyy sjutton. Blir så ledsen av att tänka på sånt här, men anser det vara nödvändigt att förkovra mig och reflektera ändå, vill ju veta samtidigt som det får mig att må dåligt. Men jag vill inte leva i blindo och luras att världen är en "happy place".

Personer som har våldtagit sina husdjur döms typ aldrig för djurplågeri, då det inte går bevisa att djuret har lidit, men hallå hur skulle vi må om vi blev påsatta av typ en häst!!!! Sjukt.

Tips!

Som fortsättning på inlägget om djurförsök förra veckan vill jag tipsa om djurensrätts sida www.sminksmart.se.
Där kan man läsa om alla hygien/kosmetika märken som är godkända av djurensrätt och en del andra djurrättsorganisationer i världen. Dessa märken är garanterat djurförsöksfria!!:)

Vissa av de märken som djurrättsalliansen rekommenderar finns inte med på den listan, som jag förstått det så beror det på att de har olika kritereier. Jag har förtroende för bådas åsikter och kommer därför att köra på märken som rekommenderas av båda organisationerna.

Myrorna



Dessa saker shoppade jag på myrorna i fredags, är nöjd! Plus att secondhand är eko och ekonomiskt:) Så det gör ju att det hela känns ännu bättre!

Snö-kaos....IGEN!

Ojoj vilket skitväder man vaknade upp till idag då! Shit kommit typ 20 cm ny snö eller nåt, plus att det börjar krypa mot nollan, ränk om det börjar slaska nu!!?? Vilket helvete det blir ute då!

Har tagit lite adventsfika nu på morgonen, så snart ska jag väl försöka ta tag i plugget, har massa jag måste fixa. Skulle jag vart i Tranås hade det varit julskyltning som gällt idag, men fasen känner inte för att dra iväg ner på stan här i lkpg i detta väder! Blir nog till att sitta inne och kura med tända ljus istället!


Fan för östgötatrafiken

Fyyy vad sur jag blir, va ju meningen jag skulle sitta på tåget nu MEN jag står i en halvtimme och väntar och det kommer ingen buss, så jag missade såklart tåget!!! Får så himla dåligt samvete fast jag inte kunde göra något åt det, nu får jag sitta ocg gräma mig över detta hela kvällen.....nästa tåg hade blivit försent att åka med, skulle liksom inte vart nån idé att bara komma en timme eller så....neee fy så trist.


Snart dax för fest!

Nu ska jag snart dra till Tranås och gå på födelsedagsfest:) Är trötter men det ska nog gå bra ändå!

Jobbet idag gick bra, sen har jag mest slappat och snackat i telefonen...nu ska jag försöka mig på att packa min lilla väska och ta mig in i duschen, kanske försöka lägga in en annons igen me!

Vad fan??

Har försökt i över en timme att lägga upp en annons med fina skor jag vill sälja, men jag får ingen såkallad betalkod till grejen fr. bloggshoppen???? Varför, trist jag som hade gjort iordning en sån bra annons. Men förhoppningsvis kommer den väl upp närmaste dagarna allafall!

Adventspyntat

Lite stjärnor i fönstren och adventsstakar har jag fått fram:) Mysigt, men blixten sabbar lite på bilderna, är mycket mer mysigt ljus egentligen!


Jag idag!



Såhär har jag sett ut idag, riktigt kallt ute nu, så det gäller att kläs på sig ordentligt!

Fixade mina ärenden på stan, shoppade pyttelite. Handlade lite mat, har varit seg i eftermiddag och i kväll, men änd hunnit med en hel del!

Walking

Nu ska jag snart lämna hundarna sen gå ner till stan , får inte upp mitt cykel-lås, och det är ju så moddigt att cykla är kanske ändå ingen bra idé!

Igår va det skola hela dagen sen lite umgänge på kvällen, trevligt:) Min nackspärr har släppt vilket är super skönt, i eftermiddag ska det bli plugg och sätta upp sista adventsstjärnan! Bilder kommer på jul-stämningen!

Skoltrött?

Läste inlägg om skoltrötthet som fanns på blogg.se:s hemsida. Hmm jag kan inte bestämma mig om jag är det. Visst kan jag ofta känna att jag nuförtiden har svårare att ta tag i saker och ofta mest känner mig trött på att läsa böcker och skriva essäer, uppsatser, hemtentor och presentationer. MEN ibalnd kan jag helt plötsligt bli upprymd när jag läser något och bli glad för att jag har chans att lära mig allt detta, gladast blir jag när jag känner att det jag läser kommer att komma mig till nytta i framtiden och när ja riktigt kan känna hur nya kunskaper slår rot i min hjärna och hjälper min personliga utveckling på traven. Sååå kanske nej ändå jag har nog inte nått botten än när det gäller pluggandet trots allt finna ju ljusglimtar! Tur det, för ofta är jag nog ändå rätt grinig när jag ska sätta mig o göra det jag ska!

Till något helt annat, jag har NACKSPÄRR!!!!! Fyyyy vad ont det gör, hoppas verkligen det har släppt tills imorron, bli tufft att ta sig till skolan och va där en hel dag annars, men jag tänker stå ut ändå, plåga mig själv och åka dit, hatar att missa skolan nämligen! Fasen vissa får leva konstant med värk då ska väl jag klara ett par dagar dessutom blir det ju inte bättre av att man sitter still, blir man ju bara ändå stelare.

Nehej, dax för en sista koll på presentationen tills imorron, sen en dusch och sen sängen.

Har förresten börjat julfixa lite idag:) Kommer bilder på det hela när jag är färdig framåt helgen!

Snöstorm

Snöar för fult utanför, har varit uppe ett tag, druckit kaffe, gått med hundarna, funderat och planerat!

Resten av dagen ska jag tvätta, skriva en sammanfattning till torsdagens seminarium och sen kanske fixa lite i hemmet, är sugen på det:)

Har nu satt upp två bambujalusier i sovrummet, men behöver desperat en till!!! Ikea har slutat sälja dem, och det ser inte positivt ut på blocket, men det är väl bara fortsätta söka. Helst ska den va 60 cm bred, men kanske kan 80 funka om man kan såga av lite, hehe. Någon som vet någon som vill sälja en sån till mig säg till!! :)
Förr eller senare lär jag ju hitta en, grejen är att jag tycker det passar så fint med dem jag satt upp så jag är inte sugen på att ta ner dom och fixa ngt annat, nu vill jag verkligen bara ha såna liksom, haha!

Timmen är sen...

...väldigt sen för mig, är rastlös kan inte sova känner jag. Fastnade framför böda camping på kanal5play, semester ser så härligt ut, men kommer att tänka på att jag är dålig på att ha semester, kan liksom inte slappna av att njuta ordentligt, blir ofta på dåligt humör när jag är på semester...mycket för att jag då kommer att tänka på att jag inte vill leva det stress-liv man annars har. Synd att det jämt blir så, måste försöka arbeta med att lära mig njuta av nuet, vill verkligen lära mig det, vet inte varför det ska va så satans svårt!

Mögeldoften hänger sig kvar i min lgh tyvärr, ska kanske ta vara på min rastlöshet och försöka att kolla igenom jul grejerna jag bar upp förut, de stod uppe på en hylla så jag de är inte mögliga allafall, tur det, hade blivit ett dyrt kalas om man skulle fixa nytt.

Längtar efter en myskväll men glögg och pepparkakor och umgänge, hoppas det kan bli av snart....

Mögel

Fyyy fan har varit typ översvämmning i mitt förråd och nu är allt som varit blött täckt av äckligt svart, dammigt mögel. Massa saker förstörda och känns som att hela jag och sakerna där nere stinker mögel, hatar den lukten.

Menmen nu ska jag försöka fixa lite mat och sen plugga en stund!

Helgen

Min helg i korta drag: Fredagen ägnades åt 80 års firande för Farmor hemma hos min farbror och faster. Fick en egen liten vegertarisk smörgåstårta som var jätte mumsig:) Sen blev det även en god tårta till efterrätt. Efter vandrade jag hem till mamma mend hundarna genom Tranås stad, va ganska mysigt med tänka ljusslingor och snö!
Lördagen åkte mamma och Same med mig hem, på eftermiddagen var vi på bio, Sammys äventyr, fin famlijefilm med en del nyttiga, utbildande och allvarliga saker som ex. problem med oljeutsläpp, tycker det är toppen att de tar med sånt i barnfilmer! Igår kväll blev de sen myskväll me mor och bror, lite god mat och sen tv.
Idagh har vi ätit lång frukost och sen varit med vovvarna och busat i hundgården:) Fin helg har jag haft, nu känns livet lite lättare att leva igen:)

I eftermiddag har jag pluggat, men boken är så intressant att det inte blev jobbigt. Nu är det dax för en hundpromenad, sen hem och inventera (se föregåenden inlägg.)
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag och är utvilade inför nästa veckas slit och släp, hehe.
Om en vecka är det 1:a advent, årets mystid har verkligen börjat.

Djurförsök

Först ut blir en liten text men info som även till viss del var nu för mig ang. djurförsök. Källan är djurrättsalliansen.

Dessa tre företag som är bland världens största tillverkare av konsumtionsprodukter och erkänner att de använder djurförsök på hundar, katter,marsvin, kaniner, hamstrar,illrar, råttor och möss.

Procter and Gamble (P&G)
Colgate Palmolive
Unilever

Några av deras produkter är: Ajax, Ariel,Always, Colgate, Eukanuba, Gillette, Herbal Essences, Jif, Knorr, Max Factor, Olay, Old Spice, Plamolive, Pampers, Pepsodent, Pringles, Tampax, Via, Wash n Go, Wella och Yes.
Finns många fler, jag kommer göra mitt bästa för att bojkotta dessa, ska skriva en liten lapp att ha i plånboken så jag inte glömmer. Har en del av dessa hemma men det är definitivt sista gången de kom över min tröskel. Bla. köpre jag Eukanuba foder till Freja, va helt omedveten om detta samband innan, men fr och med nu så kommer även freja istället att få äta det svensktillverkade och kravmärkta foder som Chillan får.

Vill man köpa djurvänliga produkter kan man istället köpa av dessa märken: Bioclean, The Body shop, Dermalogica, Ecover, Kingfisher, Klippoteket, Lush, Make Up International, Oriflame, Paul Mitchell och Urtekram.
Jag använder redan flera av dessa och det känns ju bra. Men kan må lite illa av alla mina år i blindo och dess inköp. Men nu är det nolltolerans som gäller för min del, vill inte stödja sånt skit.

Nu ska jag göra en inventering av skåp och lådor och se vad som inte ska köpas hem igen!

Älskade Djur

Min starka övertygelse är att djur är lika mycket värda som människor, jag kan inte på något sett se att vi som människor skulle vara bättre än andra arter. Visst vi är annorlunda, MEN för den skulle inte bättre eller mer värda.
Jag tycker inte vi har rätt att utnyttja, plåga eller använda djur så att de på något sätt lider, allt det tycker jag är FEL. I många år har jag reflekterat och funderat över detta och jag blir bara mer och mer övertygad om att det är på det här sättet. Jag är inte den som skulle göra kriminella handlingar för att försöka få vissa andra människor att sluta med allt det hemska de gör mot djuren, jag vill försöka minska djurförtrycket genom demokratiska metoder och jag tror att det kan lyckas, även om det bara rör sig om små steg i taget.

På grund av att jag känner starkt för detta kommer jag ibland att använda min lilla blogg till att skriva av mig mina åsikter och även försöka sprida lite info som jag tycker att fler borde ta del av. Vad man sedan gör av infon är ju upp till var och en. Men jag tycker det är viktigt att info om detta sprids då jag tror att många inte är medvetna om hur det ser ut för många djur idag. Sen kan det ju vara så att man vet men ändå inte vill göra något, ja då är det ju svårt för mig att säga eller göra något åt det....jag kan bara hoppas:)

Jag ser inte ner på människor som har motsatt åsikt, men min önskan är självklart att alla ska försöka göra lite mer av det som är till djurens fördel. Tänk bara vad en vegetarisk dag i veckan kan göra eller att man försöker undvika djurtestade produkter och inte bär päls. Jag tror på konsument kraft och försöker göra det mesta för att utnyttja min. Det är inte ens svårt att göra detta, kräver kanske lite mer tanke, men det är inte så att man behöver leva ett tråkigare eller fattigare liv bara för att vara djurvän.
Till stor del hänger detta även ihop med mitt ekologi tänk, ett av de största klimathoten är ju köttindistrin/köttkonsumtionen.

Inte

Livet är inte lätt, vissa dagar är sämre än andra. Idag är en jobbig dag, så tyvärr har jag inte så mycket att säga här idag.

Yourlife



Prenumerationspresent från tidningen yourlife, fin kroppslotion som luktar apelsin. Från adlibris beställde jag en deckare skriven av två systrar, det är deras debut så får hoppas den är bra:)

Ekologi-paket



Litet paket fr. grön gåva. Nedre bilden är örthårfärg i kulör nötbrun. Får hoppas på att denna ljusar upp det lite, men att det inte blir orange. Har aldirg testat denna, men den är helt giftfri, en toning på 6-8 veckor. Om den är bra ska jag fortsätta köpa detta vänliga märke:)

Föreläsning

Idag har jag varit på föreläsning, ett par timmar. Sen ätit gått med hundarna och hämtat ut tre roliga paket.
Ska visa innehållet i två av dem sen, ett var en julklapp så det kan jag inte visa:)

Har nu inköpt fyra av årets julklappar, känns bra att ha kommit igång med det. En till mamma och en till pappa. Pappa är färdig nu, kanske ska jag köpa nåt litet till till mamma, får se. Sen har jag även fixat till vovvarna, så nu är det bara bröderna kvar, de svåraste!!

Nu ska jag sätta mig och läsa boken "Vad bör staten göra?" som är till nästa veckas seminarium...bäst att börja nu den är ganska mastig och egentligen borde jag läsa två böcker och en SOU rapport oxå, puhhh. Men bara att göra det man hinner, mer kan man ju inte göra!

Skrik-rosa



Har fixat med detta lilla projekt senaste veckorna, tagit typ en taget när jag haft tid och lust. Men nu är det färdigt, ckock-rosa kakeldekor!! Tycker det blev riktigt bra, lite färgklickar skadar aldrig.

Senare.

Har nu hunnit med ett bad med babyolja, det behövde verkligen min hud! Sen har jag bäddad rent i sängen, nu ska jag bara hämta tvätten med och kolla på kläder tills imorron, sen blir det te och lite läsning.

Husmor



Ikväll har jag varit en riktig husmor, bakat bröd och håller på i tvättstugan. Receptet på brödet går att hitta på www.underbaraclara.nu, och är superenkelt att göra, behöver inte end jäsa:) Ett tips är att prova detta, nyttigt och gott!

16/11



Enkelt och bekvämt. Leggings fr. hm organic cotton, tröja fr. hm, boots fr. skopunkten.

Har varit i skolan större delen av dagen på seminarium. Halt och kallt idag!

Jäkla plugg dag....

... som aldrig vill ta slut, suttit hela dagen utan att få ihop så där värst mycket vettigt till seminariumet, mest suttit och försökt sammanfatta texten med ett antal misslyckade försök. Men dags för ett sista försök nu, sen ska jag duscha, förberada packning och kläder till imorrn, sen sooova...en liten stund, hmmf. Klockan ringer redan vid fem imorgon, fyyy orkar inte, men är ju tvungen, tänker inte dra på mig nån jäkla kompletteringsuppgift ju!

Ont i halsen

Fy,fy, fy har jätteont i halsen, har inte tid att bli sjuk nu, eller haha det har jag aldrig tid med förresten. Sabbar ju planerna totlalt! Har försökt kurera mig med c-vitmamin och honungste, hoppas på att det blir bättre tills imorron...

Jobb, jobb hela dagen, trött som satan när jag kom hem, så det har inte blivit mycket gjort, slappat framför Teen mom på mtv...måste väl försöka plugga lite, men det känns ganska meningslöst ikväll faktiskt. Jäkla trötthet och halsont, FÖRSVINN!

Idag är det ju Fars-dag, har grattat min lille far lite över telefonen hann ju inte åka dit idag eftersom jag slutade så sent, men jag skickar honom ännu en liten tanke här och nu: Grattis på Farsdag pappa! :)

Trött

Fasen ögonen går i kors...är så trött. Sitter och traglar med en artikel som är sjukt svårläst... men måste försöka hinna färdigt med den innan jag går i säng.
Imorgon väntar ännu en jobb-dag, men de går ju ganska fort, desto längre jag jobbar på mitt jobb desto mer trivs jag på nåt sätt, så det är ju inte det att det känns jobbigt att gå dit, kan väl bara vara ibland at man könner att man borde plugga en massa istället!

Tyvärr verkar fjällräven jackorna vara sålda... synd hade ju varit ett riktigt kap!

Smälter

Droppar, rinner, slaskar....tur man har ett par bra gummistövlar för hundpromenaderna!

Idag ska det pluggas och pluggas. Läsa massa, fila på en presentation.

I kväll måste jag lägga mig tidigt då klockan ringer innan fem imorgon!

Hoppas, hoppas

Jag hittade två begande fjällräven jackor för nästan ingenting på blocket!!! Hoppas att de finns kvar och att jag kan köpa dem! Fjällräven jackor har ju en sjuk hållbarhet, blir aldrig omoderna, vilket är toppen och att dessutom köpa dem begagnat känns ju mycket miljövänligt som grädde på moset!

Tittut



Hihi. Chillen gömmer sig bakom kuddarna:) Plutten. Bebis-snuffan och tant-snuffan. Älskar er såååå mycket!!

Mat



Dagens middag, kokad närodlat potatis, kokta eko morötter, hemmagjord "brunsås", sojafilé, inladga gurkor och ekogelé från änglamark.

Har varit på föreläsning idag, var halt att cykla då slasket hade frustit till. Nu ska jag läsa en artikel inför ett seminarium nästa vecka, sen gå en promenad med hundarna. Imorron blir det sov morgon och sen plugg dag.
Ska upp vid fem hela helgen för att jobba heldagar!

11/11



Haha, syns i min blick hur stressad jag var, hade försovit mig! Idag blev det gamla vinterjackan, och nya lila halsduken:) Under hade jag en gammal svart/vit randig klänning, svarta leggings fr. hm organic cotton och en stickad grå väst köpe secondhand.

Tända ljus....??

Usch har stött på ett problem. Älskar att tända ljus av alla slag, men nu är det så att de flesta ljusen görs av paraffin (=utvunnet fr. dieselolja) eller stearin som ofta innehåller animaliskt fett. Hmmm 100 % stearin ljus är miljövänligast då de är gjorda på förnyelsebara råvaror, men de innehåller ju då oftast djur...

Jag har hittat vegetabiliska ljus, men inte såna där avlånga att ha i ljusstakar, hur ska jag då göra med adventsljusstakarna??? PROBLEM.

Vad ska man välja liksom? Använda djurfett, vilket egentligen känns väldigt fel för mig då jag undviker djuringredienser i allt annat ( jag är medveten om, fan man lär sig nytt hela tiden!!). Eller ska jag använda parrafin, vara djurvänlig men omiljövänlig. Blir ett svårt val, då jag även anser detta liksom hänga ihop till stor del.

Lärde mig ganska nyligen att detta va fallet med ljus, har liksom inte reflekterat över vad de innehåller innan, så jag har ju massa gamla värmeljus hemma, men de tänker jag ju använda upp. Problemet blir ju nu när jag ska köpa nya....svårt val. Får väl söka vidare och hoppas på att finna sånadär avlånga ljus till adventsstakarna, annars måste jag helt enkelt välja. Vara utan advenstljusstakar känns nämligen väldigt svårt för mig, men kanske kanske får det bli så:(

Smygstart



Från och med nu och fram till jul är pepparkakor obligatoriska i mitt skafferi. Dessa är från Änglamark.

Onsdags mys



Dagens kvällsmål, eko-fjällfil med dinkelmüsli fr. Saltå kvarn (alltid eko), ekologiska russin fr. kungmarkatta och solrosfrön. Till detta två knäckeböd med eko-ost och eko-bregott. Naturligt och gott.
Avnjöts till tända ljus och arga snickaren:)

Hej mitt vinterland...



Synen jag möttes av i morse, snöat massor i natt. Frusit på nu igen, får se om det är slask eller isbana som väntar på mig utanför dörren imorron. Då ska jag dra till skolan igen, föreläsning. Hoppas bussarna är i tid då!

Blött

Idag var det slaskigt och blött! Men har varit på långis i skogen, där va det lite vitare och torrare, nästan så det blev mysigt. Men hoppas detta försvinner fort och hösten kommer tillbaka, kan inte börja med vinter redan, det kommer nog räcka till ändå!

Nu ska jag fortsätta mitt läs-maraton av bok och artiklar, blir en lång dag känner jag. Ska inte sluta förrens jag hunnit med massor!

Vovvarna är trötta nu, skönt:) Då kan jag få lite lugn och ro, haha.

Snökaos

Usch för att gå och cykla till universitetet för att kliva på bussen idag alltså. Kall och blöt hela dagen!! Fyyy.
Jag är inget fan av vintern, men detta kommer väl snart att smälta bort hoppas jag.
Campusbussarna va sena idag me så jag missade introt till kursen tyvärr, hann dock va me på större delen av föreläsningen, verkar intressant men otroligt mycket att göra nu framöver! Blir inte mycket tid över till rekreation och avslappning resten av det här året kan man säga...men men det är ju bara att kämpa på som vanligt. Har ju haft lite lugnare nu ett tag så man har väl blivit lite bortskämd antar jag. Men nu är det plugg och jobb som gäller et tag!

Nu ska jag ta och vandra ut i snöovädret med hundarna, vinterkängorna på!


Kopiera

Har varit i skolan idag och kopierat massor av böcker och skrivit ut artiklar, så nu är det bara att börja läsa! Men ska snart ta en hund-promenad i kylan och försöka få chillan att göra av med lite enegri, den lilla studsbollen, haha.


Imorgon blir det introduktionsföreläsning i Nkpg, får se vad  den kommer innehålla för information, se vad man ska hålla på med de närmaste tio veckorna! 


Kyla



Idag var det kallt på morgonen så nya vinterjackan fick åka på!

Halloween fest:)



Lite bilder fr. Halloween. Tyvärr är min kamera lite trist redan när man ska ta i mörker, tar jättelång tid och ibland vill inte blixten gå på!! Så det blev inte så många bilder....
Men men, en toppen kväll var det!!

To do


Dagens att göra lista:

1. Rasta hundar, multitaska och slänga sopor samtidigt, hehe

2. Städa

3. Packa inför helgen

4.Handla fikabröd

5. Laga cykel-punka

6. Köpa hundfoder på coop

7. Åka till Tranås, ca 19-20 tiden.

Ja, det ska nog hinnas med, eller det MÅSTE hinnas med helt enkelt!

Brödbunkring

I kväll har jag skickat in hemtentan, så får jag se hur det gick. Lite osäker är jag allt, men inget att göra åt!

Efter det blev det diskning, hundpromenad och sen brödbakning! Igår bakade jag en enkel fil-limpa och idag blev det två stora bröd, så nu har jag så jag klarar mig ett tag framåt. Lite av det nybakta ska jag ha till kvällsmat tillsammans med lite eko-te och resten åker in i frysen eftersom jag inte är hemma i helgen.
Fattar inte att jag inte börjat med det här brödbakandet innan, är ju så enkelt att göra och mycket hälsosammare, billigare och miljövänligare än att hålla på o köpa massa bröd liksom:) Nu gäller det att hålla i och inte bli lat.

Snart är det lyxfällan vilket jag verkligen ser fram emot! Sen blir det sängen tror jag, ska väl kolla lite på helgens packning också!


Buhuuuu



Igår fick jag slänga ut denna blomma och pelargonerna brevid, äckliga små kryp över totalt hela blomman!!!!
Usch, undrar för vilken gågn i ordningen jag slänger blommor pga detta. Pelargonerna vågade jag ju inte heller spara ifall det hade spritt sig! Neee inte kul, jag som va så nöjd med mitt köksfönster....Men men får väl försöka fixa nya eller nåt om jag har råd ngn.

Fick även nyss punka på cykeln när jag cyklade hem fr. uni efter att ha sålt en bok. Tur i oturen dock att pappa ända ska hit i morgon så det kan fixas snabbt. Vi ska även köpa en 15 kg påse med krav-märkt hundfoder, innan vi åket till Tranås. Jag ska tillbringa helgen där som jag nog nämnt tidigare, HALLOWEEN FEST!

Jaja, sååå nu har jag bråttom med att få färdigt hemtentan då det måste bli massa annat fixande imorrn!

Regn

Jag blev stoppad i mina planer för dagen av ett skyfall i morse. Pallade inte att cykla iväg och sitta kall och genomblöt hela dagen i skolan, så det fick bli till att lämna av hundarna och sen ska jag göra lite ärenden emellan. Har varit hemma nu och bytt bort de blöta kläderna, ska cykla ut till Uni (me regnkläder) och hämta böcker, sen ska jag hämta ett paket med ekoloogisk hundmat och gottis:)

Kommer hämta hundarna lite tidigare än tänkt, så då får jag även ett par timmar extra att lägga på hemtentan!

Helgen börjar närma sig nu med, ska iväg till Tranås och gå på Halloween fest, ska bli najs:) Så innan fredag måste jag inte bara hinna färdigt med hemtentan utan även förbereda detta! Men ska nog hinnas med hoppas jag.
Neee nu är det dax att dra sig iväg ut i regnet igen, usch!

Förkärlek till rosa



Älskar rosa inredningssaker, blir alltid helt manisk när jag ser dem, därför kunde jag inte låta bli att köpa detta fina överkast för 59 kr på ikea för ett par veckor sen, nu har jag lagt på det och tycker det blev väldigt fint:)

Dax att köra i gång...

Måste plugga hela dagen idag, så det blir en ospännande dag. Började lite i går kväll, men kom inte långt. Känns som att jag liksom har en känsla för vad som ska skrivas, men kan inte riktigt få ihop en formulering...men ska pressa min lilla hjärna ordentligt idag, massa kaffe finns nybryggt i köket, hundarna är rastade och jag har fått i mig frukost, så nu är det bara att köra igång, inga ursäkter finns!!


Har förresten en jävulsk KLÅDA! Fyyy flyttar sig runt över kroppen och gör mig tokig, kan inte förstå vad som är orsaken till den, kanske är det psoriasisen, kanske är det torrhet?? Eller allergi? Jobbigt...

Busy weekend

Har haft en upptagen helg, jobb hela helgen och sen idag har jag varit i skolan idag på föreläsningar!

I kväll ska jag börja med hemtentan, läsa artiklar och sen skriva lite stolpar, sen ä det hårdkör som gäller imorron!!

Ska försöka kolla lite på det där Böda Camping oxå, va ju där i somras (innan inspelningen) så det kan ju va kul och se:)

RSS 2.0