Slut på denna arbetsveckan!

Nu väntar äntligen en ledig helg:) efter jobbet idag har jag hämtat ut två veganska och djurvänliga paket! Ett från vegusto med massa produkter jag ska prova i matväg! Sen även ett paket från jordklok med veganska och icke djurtestade hygien grejer:) sen blev det hem och dricka lite kaffe och äta mellanmål, diska och sen hundpromenad och hundmatning. Nu ska vi snart göra tacos sen ska jag nog unna mig lite choklad och vin!!

I morgon blir det kassan på Erikshjälpen och sen tvätt på kvällen.

Nedan är bilder på vegansk choklad som jag beställt fr. Veganlifes webshop, mums;)


Lediga tisdagen.

Halva dagen har snart redan gått, har inte gjort nåt förutom att sova, rasta o mata hundar och fått i mig lite frukost. Ska försöka fortsätta med min rensnings projekt och sen blir det ner på stan en tur för lite ärenden och en fika med en vän:) sen är denna dagen slut bara att förbereda sig för ännu en låång jobb dag!

Man blir ju iallafall lite glad av att man har en sån fin liten familj att komma hem till efter jobb dagarna;)


Nya länkar :)

Har uppdaterat länklistan här på bloggen! Massor av intressanta webshopar, veganbloggar och djurvänliga sidor :)
 
För de som vill köpa veganska varor men tycker det är svårt att få tag på kan jag rekommendera er att gå in på länkarna till Goodstore, Vegusto ocg Veganlifes webshopar, mycket bra veganska, ekologiska och ickedjurtestade produkter! Jag väntar själv just nu på en beställning från Vegusto som jag ser fram mycket emot :)
 
För övrigt är det mest massa jobb som gäller ju i helgen, är trött men försöker att inte bli allt för gnällig och bitter över att jag inte orkar och hinner ägna mig åt något roligt eller viktigt under sådana här helger, bara stress med jobb och hushållsysslor! Längtar efter tisdag då jag är ledig...
 
Nu ska jag snart börja laga mat och sen förbereda mig för morgondagens jobb!

1av 4

Nu var en av jobbhelgens fyra arbetsdagar avklarad! Sitter nu på bussen mot resecentrum, ska åka o lämna vovvarna till mamma över helgen så att de ska slippa ligga ensamma för mycket! :) R. Jobbar oxå hela helgen så då blir det ju lite svårt med de små liven!


Lyxfrukost

Jag tycker att det är lite lyx att ha marmelad på ristbrödet:) blir ju bara när man är ledig! Idag har jag veckans enda lediga dag, ska tvätta i kväll och laga mat till älskling när han kommer hem från skola och jobb. Innan dess blir det mest slappande och en tur ner till Apoteket, måste inhandla lite grejer till mina skrubbsår på knäna som inte vill läka! Pratade med Vc nu på morgonen och de sa att jag skulle köpa antibaktriell salva och större mer luftiga förband! Får hoppas det hjälper, är lite orolig för att det blivit infekterat:( men som sagt får hoppas det hjälper! Nu ska jag äta färdigt min frukost;)


Förlovningsdag<3

Idag är det ett år sen jag och hjärtat förlovade oss:) så jag fick de här vackra blommorna idag :) <3


Efter en långhelg...

Börjar jobbet igen vid 14, 6 dagars vecka som kommer nu. Bara ledig torsdag, känns ganska tungt är så mycket jag vill göra! I torsdags körde jag ikull med cykeln på vägen hem från jobbet, slog i och skrapade sönder knäna. Knäna blev först väldigt svullna och i fredags hade jag jättesvårt att gå vettigt, men sen har det långsamt blivit bättre. Nu är det mest bara skrapsåren som gör ont, de vill inte riktigt torka upp så det har ännu inte blivit nån skorpa på dem! Men men  det ordnar sig nog snart. Trots detta har jag fått ganska mycket gjort i helgen, tvättade i fredags och var nere på jobbet för att hämta en jättefin tavla jag fått i bröllopspresent från mina arbetskamrater :) Sen blev det till att handla lite mat, kvällen spenderades mest med läsning och vila! På lördagen var jag och volontärarbetade på Erikshjälpen. Köpte då även några fina små kaffekoppar, tavlor och en stickad tröja :) I går gjorde jag storrensing av kläder, väskor och smycken och rensade ut sånt som jag ska skänka till välgörenhet! Tror de där grejerna jag inte behöver och inte använder kommer att göra mycket mer nytta där ;) Ska även rensa förrådet och linneskåpet med innan jag skickar i väg grejerna! Känns befriande att rensa!
 
Nu ska jag nog ta och läsa lite i boken Jordens herrar av Pelle Strindlund, som jag tänkte skriva lite mer om den när jag läst ut den, och sen fixa i ordning mig och promenera med vovvarna en sväng innan jobbet.
 
Ha en fin dag :)

Höst

Kallt, grått, frost... Nu är det verkligen höstigt ute! Frös massa i morse när jag cyklade till jobbet. Nu har jag lunch, jobbar till fyra idag, är super trött efter att jag bara sovit typ 3 timmar i natt, plus att jag har en typ infekterad vagel i ögat eller nåt! Stor knöl i ögat, svider, kliar och gör ont :-( har även lite svullna lymfkörtlar och öm runt om.... Inte trevligt! Så i kväll blir det bara vila sig! Är ledig fre-söndag!! Så underbart:) har lite grejer att göra, men ska även slappa en hel del och läsa bok!


Working

Sitter på jobbet, pga regnet är det ingen som vill gå ut så därför har man lite extra tid att fördriva! Efter jobbet idag ska jag iväg och träffa en vän en sväng på stan. Sen hem till min lilla familj:) i morgon blir det sovmorgon, skönt, sen jobba kvällen! Efter det vara torsdag kvar den här arbetsveckan.

Har lite funderingar på att uppdatera länklistan här på bloggen en del, ska försöka hinna det snart!

I gråvädret kan man drömma sig tillbaka hit....


Tillbaka till vardagen!

Börjar jobba igen idag kl. 16, så nu är det slut på semester för en lång tid framåt. Mitt huvud är fullt av funderingar, trivs inte med den vardagen jag har just nu i livet, har under många år känt att något är fel och väldigt otillfredsställande med det liv jag lever! Känner att jag inte har tid att ägna mig åt det jag verkligen brinner för, djuren i vår värld och mina egna hundar. Jag vill ägna en större del av mitt liv åt att hjälpa djur och göra sådant som känns meningsfullt och viktigt!! Jag vill inte vara fast i karriär o status tänkande! Inte vara fast i konsumtionshets och gå runt och kämpa för att få högre lön! Jag vill inte tillbringa större delen av min vakna tid med att arbeta i hop så mycket pengar som möjligt för att kunna köpa massa grejer jag inte behöver och sedan gå runt med en illusion om att jag på endast några veckors semester om året kan hinna vila upp mig och "leva ifatt" allt jag missar resten av året! Det är så lätt att fastna och tro att det är det enda sättet att leva på bara för att det är norm i vårt samhälle! Men jag inser nu mer och mer att det inte är fallet, det går att kliva av det här stress-tåget och välja en egen väg, ett eget sätt att leva som känns rätt och riktigt och meningsfullt för mig där jag kan göra något för andra varelser och finna min mening i det. Har haft sådana här tankar länge, men har nu läst en bok som fick mig att inspireras ännu mer, vissa delar av den här boken liksom känns som mina egna funderingar nerskrivna på papper! Ett lugn infann sig i mig när jag läste detta, jag MÅSTE inte lägga all min tid på det som inte är det jag vill, det går leva enklare och på mindre resurser och istället lägga sin energi på det man verkligen är engagerad i. En troligtvis lång process har påbörjats i mitt huvud och i mitt liv, kanske dröjer det ett tag innan jag kan helt förverkliga det sätt att leva som jag vill ha, men resan dit är påbörjad!

Bild på två veganska matlådor som ska med till jobbet för att ätas under veckan!


27/9 2012 <3

Livets hittills största dag, dagen då mitt älskade hjärta och jag blev man och hustru <3


RSS 2.0