Hemma hos min mor

Sitter hemma hos mamma i köket, har tråkigt. Vet liksom inte vad jag ska göra, hemma har man alltid något att greja me, tiden brukar inte räcka till till allt jag vill göra...hmm nu tycker jag tiden masar sig fram.
Har suttit o kollat in kläder på internet, hittat massa fint jag vill beställa!:)Får se hur det blir.

Har varit på loppis runda i dag, fyndat som sjutton, men skön biege soffa, ett runt trä soffbord och en vit ganska stor hylla, allt detta inklusive hemkörning för 700 kr!!!! Inte klokt vad billgit asså älskar såna billiga loppisar:)

Va ute en sväng i torsdags, asså varför är alla andra ute typ 18-19 i Lkpg?? Lustigt, kände mig gammal, inte så kul. Men vi dansade och snackade så kvällen kändes ändå trevlig! Kul att komma ut lite hursomhelst liksom!

Idag har det varit typ 15 minus grader, usch, hundarna fryser som sjuttsingen! Inte bra. I morgon skjutsar pappa hem mig, sen har han freja medans vi är på vaplkursen jag o chillan, herregud jag lyckas inte lära den lilla sorken de där övningarna, helt omöjligt känns det. Hon bara studsar upp och ner hela tiden efter godis, frustrerande!!! Jag tror det går lite för fort fram på kursen me, känns stressigt, känns inte toppen bra, men detta är ju ända hundskolan i stan vad jag vet, vad ska man hitta på när man inte har bil, livet är hårt, hehe.

// Johanna

Konstig dag.

Fyy vilken dag det varit idag, sjukt ickeproduktiv och hemsk spänningshuvudvärk, hänger troligen ihop hehe.
Nee men fattar inte försökte plugga, satt mellan 11-14, chillan klättrade på mitt ben typ konstant o ville jag skulle ha dragkamp me en leksak, hmm jäkla gulligt, men ganska jobbigt när man känner sig sjukt pressad att bara jobba på me plugget. Håller nu på me en uppgift i pedagogiskt ledarskap, fastnar hela tiden... Har bestämt mig för att bara göra VG nivå på typ allt i omvårdnadsprogrammet denna termin, vill bi färdig fort. Att få MVG kommer inte ge mig jobb lättare och det är ju liksom bara min "reserv" utbildning, såå det får bli så, lilla prestaionsångest- inom mig har lite svårt att gå me på den idén, men jag vet ju att jag måste va försiktig så jag inte stressar sönder mig, har stått på kanten till den ravinen förut och jag vill verkligen hålla mig därifrån, så bort med mina egna onödiga krav på mig själv helt enkelt!
Hmm ja resten av dagen bestod av krångel med bokförsäjlning, förlamande huvudvärk en hyperaktiv hundvalp och alldeles för lite plugg gjort, som vanligt eller? Nee denna dag kändes motog på nåt sätt.

På torsdag ska jag lämna hundarna hos mamma o dra ut på en party-kväll!!! Känns verkligen som att det behövs:) Bara få klä upp sig, festa och slappna av lite....På fredag drar jag till Uni för att lämna in ansökan om kandidat examen i sociologi, lika bra att få det fixat nu medesamma.  Existetiella psykologin gick super:) Fick VG, känns otroligt bra!
Valpkursen igår gick mycket bättre än förra gången, chillan verkar ha vant sig lite vid andra hundar så nu skällde hoon inte, guud så duttig:) Däremot gick övningarna inte lika bra så det blir träning under veckan. Ohhh shit har så mycket att göra hela tiden, vill tat lugnt. Kliniskt psykologi som jag ska läsa på Uni denna termin började idag, usch asså. Värsta feting boken, som vi ska läsa hela på re veckor, göra två uppgiftre. Betalade 500 spänn för boken vi ska ha den i tre veckor...herregud taskigt me så dyr litteratur tycker jag.

Har så mycket snurr i huvudet, hur ska jag kunna transportera mig o hundarna? Hur ska det gå me hundvakt? Hur ska jag göra me sommarjobb? Vad ska jag läsa i höst, i sommar? Ska jag prova att söka "riktigt" jobb? Hur ska jag hinna träna tillräckligt me chillan? Hur ska jag ha råd me alla tusen saker jag behöver framöver? Hur ska flytten gå? Hur ska jag få tag i flyttkartonger? Hur ska jag palla 150% en termin till? Varför ser jag alltid ut som skit nuförtiden? Varför kan jag aldrig göra mig iordning? Varför blir håret inte fint längre? Vad ska jag leva på närmaste månaden då jag nästan är pank o inte får nya pengar förrän 25 februari? Hur ska jag göra me möbler i nya lägenheten? Funkar det o köpa soffa på blocket? Har jag råd me en hundbur? Varför fattar jag inte frågorna i pedagogik uppgiften? Är det fel på mitt huvud? Varför har jag blivit så ineffektiv? Varför måste Chillan skälla så mycket? Vad ska jag göra åt det? Ja, haha det är en del som snurrar runt som sagt o detta är väl bara en liten del. Shit, känns som att skulle jag beskriva mitt liv me ett ord skulle det vara:krångligt.

Ahhh gud. ne nu får jag sluta, Va positiv nu för fasen:) Nu ska jag diska, rasta hundar smörja in händerna o sen soooova o vakna utvilad till en produktiv dag:)
// Johanna

Läsa

Ska ta tag i en skolbok om pedagogiskt ledarskap och läsa ut den i kväll tänkte jag. Inte världens roligaste bok direkt. Men min plan är att bara så fort som möjligt beta av uppgifter och prov så jag kan ha det lite softare i slutet av terminen!

Var inne o beställde lite sommarkläder förut, kanske lite tidigt, men allt billigt har en förmåga att ta slut väldigt fort! Hittade även ett par partyskor en topp 3 armband på rea, nice:) Tänkte köpt jeansshorts men kände sen att jag lika väl kan sticka till myrorna o köpa några billiga gamla jeans o klippa av. Billigt o miljönävligt!! Måste kompensera för mina inköp idag, hehe

Har fått en ny lägenhet i Skägget, med en uteplats och som ett litet mini sovrum, plus vardagsrum och kök, me kyl och frys, ska bli sååå gött o flytta ner dit igen, nära till typ allt och uteplatsen blir det bästa, och förvaring...åhhh känns toppen. Tapeterna va me fräscha, känns skönt. Om Chillan inte blivit rumsren tills dess så kommer det gå fort efter det då kan jag bara sätta ut henne o kissa, slippa alla kläder o att släpa me frejan, ska bli toppen asså. ska flytta typ 2:a helgen i april, tror jag ska försöka jobba lite i påsk. Funderar en del på möblering, blir lite trixigt då jag vill få plats me ett litet matbord inne i vardagsrummet...hmmm måste klura på det känner jag. har redan börjat kolla lite nya textilier m.m. Ska kanske köpa en loppis soffa och ett nytt överdrag till den, taperterna i vardagsrummet är beige och bruna me fondvägg, Tänker att lite soft plommon lila eller ljung lila blir fint till:) På ett sätt kommer jag sakna färgerna i denna lgh, men ändå allt annat är typ 10 ggr bättre!

Har fått en bok såld idag, bra me lite pengar, denna månad är inte rolig, fick 5900 kr fr. CSN, fan inte klokt me en sån liten utbetalning i början av terminen, speciellt som man inte fick ett korvöre i december, så nu börjar det verkligen skrika i kassan!! GAHH tokig på ekonomi!

HAr bestämt mig för att söka en sommarkurs o sen försöka jobba bara typ 6 veckor, skulle va soft. Tänkte läsa något me kommunikation, studievägledaren sa att det fattades i min utbildning!
Nepp dags o tag i boken då!
// Johanna

Busigt värre

Chillan och Frejan håller på och bus-bråkar de brukar köra cirka 3 sådana pass om dagen, ett efter frukost, ett på eftermiddagen och tyvärr vid åtta-nio på kvällen, inte bra då chillan skäller, jag tänker på grannarna!! Hmm brukar försöka tysta dom lite men det är krångligt...

Igår va första gången på valpkursen, Chillan va jätterädd för de andra valparna och skällde nästan hela tiden, blev lite jobbigt att lyssna på. Idag ska jag träffa min gamla hundvakt, som förhoppningsvis kan bli det igen, hon har fyra hundar, så vi får se hur chillan tar det, måste ta det lugnt och ha tålamod me den här lilla damen, annars blir det kanske ännu värre! Skulle ju va skönt om man snart hade en hundvakt igen så man kan sticka iväg o göra det nödvändigaste allafall o kanske jobba nåt pass, behöver pengar!
Ska troligtvis flytta, väntar på att kontraktet ska komma me posten, till en lgh i skägget igen, me uteplats. Ska bli bra tror jag...tapeter o sånt va fräscht vad jag kunde se så, det är viktigt.

Denna vecka blir det omvårdnadsplugg!
/Johanna

Allvaret har börjat igen

Usch o fy, nästan så man hunnit glömma bort att plugget existerar under jul och nyår, men förra veckan körde jag igång igen, o gud asså, vad jobbigt rent ut sagt, man glömmer liksom hur pressad man känner sig hela tiden när man vet att man bara måste producera en text eller lära in nåt speciellt till ett datum, så nu sitter jag här me nån slags ångest och vill bara bli färdig egentligen men jag får liksom inte till det....
Chillan ligger i mitt knä, nästan nanar, men inte riktigt. Frejsan ligger o halvsover på sängen, shit måste få lite mer tid till de små liven, eller ja känns som att jag håller på me dem jämt men, jag skulle vilja kunna va ute mer, det går ju inte nu, sååå jäkla kallt.

Ska kolla på en ny lgh me uteplats på torsdag, ska bli najs om den är fin, då får jag snart flytta, även om det är skit jobbigt så är det ändå skönt att komma i från den här lgh på tredje jäkla våningen utan hiss!

Ska tebax till jobbet igen på lördag o köra ett pass, känns bra me pengar men sjukt jobbigt samtidigt, kommer ha rejäl ångest på fredag asså. Har sålt lite böcker för att få in pengar jag är fan utfattig just nu, känns inte kul alls, vet inte riktigt vad jag ska göra, jobba som aset funka ju inte eftersom jag har min lilla valp skatt:) Sälja saker? hmm har inte mycket att sälja, behöver typ de mesta av värde som ja har. Ska väl försöka kränga ett par skolböcker till, det är typ det enda värdefull ajg har.

Aja, nu blir det back to school - books.

RSS 2.0