Födelsedagsbarnet:)

Japp, idag fyller jag 22 år!! Börjar bli gammal hehe, neee inga såna känslor än, men visst märker man att tiden går, fortare o fortare för varje år som går!
Aja har jobbat idag, men bara till kl. 13, sen cyklade jag o hämtade ett paket fr. hm me kängor o en topp, sen belv det ensam födelsedags middag me en veggie burgare, muffins till efterrätt:)
I går va jag väldigt produktiv, hämtade ellos paket, sydde ny kokvrå gardin, satte upp gardiner i rummet och fixade med nyinköpta blommor, så lite roligt har jag runt födelsedagen allafall.
I morrn ska jag jobba delad tur, fyyy de är så kämpiga, först mellan 8-11.30 och sen tebax o jobba mellan 16-21. Kommer bli jobbigt, men det går alltid, brukar kännas värre innan!
Fick ett fiiiiint erbjudande fr. ellos idag, man får fyra muggar o fyra skålar för 0 kr om man beställer, blir jag sugen men tyvärr hittar jag inte så mycket jag vill beställa därifrån, får se hur det blir.
Nu ska jag försöka komma på nåt vettigt att göra, har problem me de,kanske ska jag sy in en jeanskjol, det skulle va skönt om de nån gång kan bli färdig för att användas, men det tråkiaste med att sy är att trä maskinen, fy tusan, o spola under tråd, usch.

Regn, regn, regn

Vilket väder det är idag då, har just dragit runt frejen på en prommis i ösregnet, det va inte poppis hos henne. Nu har hon kurrat in sig i sängen igen, det ser skönt ut o gulligt:)
Snart ska jag börja baka pajen tills i eftermiddag, o sen måste jag laga mat me, måste fixa matlåda till jobbet imorron, såg att det skulle behövas.
Längtar till min shopping dag på torsdag, är sååå sugen på att shoppa nu så det nästan är det enda jag tänker på hehe.
Får inte glömma ta ut muffinsen ur frysen kom jag på nu...
Förutom kalas kommer det inte hända mycket idag, ska väl börja ladda inför mastodont veckan på jobbet antar jag, förbereda mig mentalt på att nästan inte vara hemma överhuvudtaget, en sov morron på hela jäkla veckan, aja det ordnar sig, kommer att gå fort tror jag.
Är spänd på vad jag får för lön på fredag, hoppas det blir mer än jag tror haha, skulle inte va fel, men jag brukar ha ganska rätt i beräkningarna!

Eftermiddags fika

Sitter o fikar hembakade småkakor och dricker lite kaffe.
Har haft en ganska produktiv dag, har vart ute på långpromenad i skogen me frejan, har städat hela lägenheten, har ätit middag och hunnit kolla på både stora byggslaget och stylista nu under eftermiddagen.
Har även just målat mina naglar cerisa, egentligen borde jag väl inte göra det för jobbets skull, man ska ju inte ha färgat nagellack, men det är såå många andra som verkar strunta i det så nu gör jag oxå det, tror inte att det kan vara farligt faktiskt, jag tvättar ju händerna lika mycket oavsett om jag har färgat nagellack eller genomskinligt liksom! Konstigt.
I morgon ska jag ha mitt lilla födelsedags kalas för familjen, ska bli mysigt hoppas jag. Jordgubbspajen ska jag baka i morgon, o sen blir det muffins o kakor som jag har bakat i veckan oxå, gillar att vara lite huslig, baka är såå roligt. Tror jag ska göra sån där frosting på muffinsen me, blir sååå fint då:)
Snart ska jag rasta vovven, funderar på att gå till statiol och köpa cola samtidigt, fair trade får det bli i såfall, är sugen på det känner jag.
Längtar efter att family ska komma hit två av mina bröder har inte sett hur fint jag har gjort sedan de hjälpte mig flytta in.
Hoppas att jag får lite fina blommor i present så jag snart kan få färdigt här i lägenheten, tycker det är så roligt att fixa hemma
Just nu är jag oxå såå sugen på shopping o att göra mig fin, är även otroligt fest sugen, shit asså, va länge sen jag inte va ute på typ två månader!! Fyy trodde inte jag skulle sakna det så mycket som jag gör, framförallt saknar jag att göra mig iordning, himlans trist att mösa runt i jobb t-shirt o jeans eller mjukisar varje dag, men tycker det är smidigast att arbeta i och sen så känner jag att det är onödigt skippa en halvtimmes sömn o göra sig fin inför pensionärer som ändå inte ser skillnaden, aja snart kommer tiden då det blir mer som vanligt igen, men skola o utgångar hoppas jag:)
Nä dax att rasta den lilla!

Ordning på torpet!

Nu är det rent, fint och doftande hemma hos mig. Har ägnat dagen åt att storstäda och nu har jag precis bakat små veganska havrekakor efter eget huvud! Kul:) Älskar att baka.

Skickade precis även iväg en liten beställning på ellos, med saker till hemmet, gardiner och badrumstextil, ska bli så skönt att få ordning ordentligt här hemma, har ju bott här i snart två månader och jag gillar att fixa  allt snabbt, det är bara pengarna som hindrar denna gång, tiden har jag.
Men beställningen blev blanka satin aktiga biega gardiner till rummet, ett grönt tyg att tillverka köksgardin av, ska göra en sån där på rulle som jag inte vet vad de heter nu, typ hemmagjord hissgardin. Sen blev det en blåprickig badrumsmatta med biega o blå matchande handdukar till!:) Kommer bli jättebra.

Har även just fått i mig lite kaffe, men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för de sista timmarna den här dagen, kolla på tv kanske?
 Lite senare ska jag dricka te o äta smörgås, men det är för tidigt för det än. Ska nog hänga på internet en stund till först!

Två favoriter!




Två riktigt fina saker, min älskling frejsan och det godaste teet som finns, ska jag festa på ikväll medans jag o lillan myser i soffan:)

Min nya lägenhet i bilder:)


Ledig dag

Äntligen en ledig dag, känner mig lite mör i kroppen efter allt jobbande, fick reda på att jag tydligen cyklar ca 2,5 mil dagligen när jag jobbar så det är inte konstigt att man känner sig lite trött ibland när man kommer hem!
Idag lyckades jag även komma upp i tid, gick upp redan vid nio, nu ska jag snart dra iväg på långpromenad me Freja och sen har jag ingen aning om vad jag ska göra, borde verkligen städa hoppas att jag har ork til det, o lust framförallt, jag pallar aldrig att städa om jag inte känner för det. Måste liksom längta efter det där rena o sköna.

Den här jobbveckan bli ganska lugn, kväll imorron, sen tre dagpass o bara ett som är långt sen är jag ledig hela helgen!!! Toppen:) Jag fyller år nästa vecka så jag ska passa på att ha ett litet kalas för familjen på söndag eftermiddag, tror jag ska bjuda på hembakad jordgubbspaj me sojavaniljglass, lite lagom krångligt!

Gjorde ett köp häromdagen, shit vad länge sen jag shoppade, belv ett par höst skor fr. hm, inget skinn, precis som jag vill ha det. Men vad jag har ändrats asså, förr kunde jag köpa hur mycket som helst. med min nya budget blir jag väldigt försiktigt, vill bara köpa det jag verkligen vill ha, o kommer att använda, då blev det genast väldigt svårt att shoppa. Lyckades liksom inte hitta nåt direkt på hm:s sida, konstig känsla med tanke på att jag förr kunde köpa för flera tusen där, men usch om man tänker tebax, vilken miljöbov jag var!! B´äst att försöka ta igen det genom mycket försiktig komsumtion nu då.

Nästa vecka när vovven är på semester hos mormor ska jag ta min lediga dag och gå ner på stan, kolla lite i secondhand butiker o se om monkis rea är lika bra som den brukar vara:)
Ne nu måste jag släpa mig ut, det är ju trots allt sol me:)

Jag är så klumpig ibland.

Här sitter jag o har inget att göra direkt, tänkte jag skulle kolla upp lite inför de kurser jag ska läsa på omvårdnadsprogrammet i höst, jag älskar nämligen att ha koll i förväg. MEN då letar jag igenom typ hela lägenheten o förrådet o hittar inte studieplaneringen nånstans, blir tokig nu kommer jag ju inte kunna se vilka kurser jag ska läsa förräns i sista minuten!!!! AHHHH sånt hatar jag, vill alltid vara förberedd när det gäller sånt här. Detta kommer gnaga i mig nu hela dagen o kanske längre.
En annan lite trist sak är att den tidningen ecoqueen som jag nämnde igår tydligen ska läggas på is så det går inte beställa nån prenumeration, fan jag som blev så inspirerad av den, tror ett nummer till kommer, den ska jag allafall köpa!
Har tänkt att jag mig iväg me cykeln till valla skogen för att gå på en promenad me vovven, valla skogen är bättre än ryd skogen har jag kommit på, i rydskogen är det så smockat me folk att jag inte kan koncentrera mig på mina egna tankar, vilket jag älskar att göra när jag går i skogen.
Kl. fyra har jag tvättstugan, måste byta sängkäder, de blir såå ofräscha när det är svettigt på nätterna. Idag är ju faktistk vädret helt okej igen, blåser lite men ändå, solen skiner o det är lagom varmt!:)
Känns som att mina sommrar alltid blir såhär, bara jobb o sen blir jag ganska osocial, vet inte varför, men det har sett ut så de senaste åren. Borde ju vara tvärtom, men tror att det beror mycket på jobbet. Jag gilar inte att vara uppe för sent när jag börjar tidigt o skulle aldrig dricka alkohol innan en jobbdag, så när man jobbar nästan hela tiden blir det ju lätt att man mest tar det lugn när man är ledig. Nästa helg är jag ledig, då ska jag fira min födelsedag, men det blir bara med familjen, många av mina kompisar kan inte komma så jag skjuter på födelsedags och inflyttningsfest till september, tror oxå att jag kommer ha lite mer kosing då så det funkar ju bättre.

Efter att jag slutat jobba på sommar schemat känns det som att saker kommer bli lite roligare igen, först ska man avsluta sommaren/ rivstarta hösten med en välbehövlig resa, sen har jag redan lite inbjudningar till fester o så som jag hoppas på, vill hinna åka runt o hälsa på kompisar runt om i sverige i höst, saknar att göra det såå mycket! Tycker det är kul att vara i lite olika städer o festa o umgås, kanske shoppa me om man har tur:)
 
Till hösten vill jag även fixa iordning  min lägenhet så den blir färdig, blommor, nya gardiner och ett par småsaker, om jga har råd vill jag även byta badrums textilierna!

Och som en underbar avslutning på hösten hoppas jag på att kunna få hämta hem en liten mjuk, underbart doftande, busig, rultig, mysig hundvalp. Är dax för en kompis till Freja o en bebis till mig, har velat göra detta i flera år o hoppas verkligen att det ska få bli verklighet i vinter. Jag kommer ju att läsa på distans hela våren så det passar ju jättebra att skaffa valp just nu för mig, så den inte behöver vara ensam. Ja, planerna är i full gång, mycket att tänka på me de små liven, allt måste klaffa. Snart ska jag börja låna böcker igen om valpar, eftersom jag har hund har man ju ganska mycket koll, men det är bra att uppdatera sig igen.

Huvudet är fullt

Hela mitt huvud är fullt av funderingar, ojoj, tänker på min framtid vilken utbildning vill jag söka efter kandidaten och vart vill jag flytta, självklart hänger dessa dock ihop, men det är sååå svårt asså. Just nu står malmö o stockholm högst i kurs men svårigheter med att få bostad får mig att bli fundersam, har nu ställt mig i kö i fyra köer i stockholm, o sen står jag i en i malmö.... krångel.
Sen tänker jag på min ekonomi, dumma dumma pengar som aldrig aldrig räcker till ens hälften av det jag vill!!!
Sitter o räknar på sommarjobbs lönen, den blir inte dålig, men ska räcka långt....
Tredje saken  min hjärna i ikväll är ekologiskt, har precis läst den underbara tidningen ecoqueen, o vill bara leva ekologiskt o miljövänligt, ska verkligen försöka. Lite på väg är jag redan, är ju vegan o försöker köpa ekologisk mat i den utsträckning jag kan, ska nu även försöka köpa ekologiska skor, kläder, hygien o skönhets produkter och sånt. Får se hur det går, cyklar o går nästan jämt så det är ingen bov i dramat.
Ibland är jag så full av tankar o värderingar att jag inte vet vad jag ska ta mig till!!! Flygresan till kroatien passar ju inte miljötänket direkt, men jag får bättra mig efter den, fortsätta resor får väl bli med tåg eller nåt, är ändå mest sugen på europa för tillfället:)
Min lilla prinsessa är hos mig igen o livet blir genast bättre:)
Hon ligger o snusar på sängen, tror jag ska göra henne sällskap, börjar känna mig trött efter flera timmars dator sittande.
Denna vecka handlar mest om jobb, min enda lediga dag är imorgon, blir gött, ska slappa o tvätta. Sen blir det hårdkör me jobb 7.15 - 16 tre dagar i rad, sen kvällen på söndag. Jobbet är okej men alltid segt att ta sig iväg tidigt på morronen.
Ska väl bli en liten filmkväll me Swing kids på torsdag kväll, annars blir det nog mest matte o freja tid hemma resten av de lediga timmarna. Lite långpromenader ska vi väl förhoppningsvis hinna med oxå.
Börjar bli så förskräckligt shopping sugen, vill bara shoppa loss, till lgh och till mig själv, var ca ett halvå sen jag shoppade, har inga nya kläder eller nåt, men ska man tänka eco ska man ju inte shoppa för mycket, får väl bli lite eco kläder till hösten o sen självklart secondhand, det är eco, ska bli bättre på att leta igenom secondhand butikerna häri stan regenbundet asså, kan nog finnas pärlor om man försöker, synd bara att min tid är så begränsad, mycket på grund av att jag inte kan lämna vovven hemma själv me, fasen va krångligt. Måste börja träna nu i nya lägenheten, det bara måste lösa sig snart, Antiskall halsbandet hade jag inte råd med nu, så men snart ska jag köpa det!!!
Dags att varva ner, kanske borde man ta lite te o slappna av me, känner ming uppe i varv som sjuttsingen, huvudet bara durrar av olika tankar, blir nästan tokig, känner mig inte nere bara frustrerad på att det är så mycket jag vill, viljan matchar inte kapaciteten just nu, men samtidigt vet jag att jag skulle må bra av att leva lite mer i nuet o försöka njuta, något att arbeta med definítivt, borde börja nu genast!

Fullt upp

Ojoj nu har jag inte uppdaterat på väldigt länge. Har haft fullt upp me jobbet och att försöka hålla lägenheten i ordning.
När man jobbar hela dagarna med att göra hushållssysslor är man ju inte så sugen på det när man kommer hem.
Det har verkligen varit en omställning att börja jobba. Man är inte van vid att ha så få sovmorgnar och att hela tiden vara på jobet i stort sett. Ogillar definivt inte jobbet, det är givande och för det mesta flyter det på bra. Känns otroligt bra när man kan förbättra livet för ädre som verkligen behöver det.
Nu sitter jag o äter rabarber kräm o knäcke, tar ett litet mellanmål, ska i väg o grilla i kväll, även om vädret just nu inte ser ut att bli sådär jätte bra, åskar o regnar  o massa blixtrar, usch syrener låter hela tiden, måste ha hänt en olycka i närheten!! hjälp är lite rädd för oväder faktiskt.
Jag har förberett maten för i kväll, blir potatis sallad o grillspett o avocado, min favorit mat när det gäller grillning.
Senaste veckorna har jag även arbetat på en solbränna i det fina vädret, har gått sådär men lite färg har jag fått o inte bränt mig en enda gång:)
I morgon kommer mamma, vi ska hitta på nåt, sen tar hon me sig vovven hem, hundvakten ska resa bort så hon får va där lite, jag behöver även spara pengar som vanligt så det passar bra me lite gratis hundpassning!
Senaste tiden har jag även kommit fram till att  det bästa för mig utbildningsmässigt kommer att bli o läsa ett master program, har kollat upp alla möjliga, tyvärr finns inget i Lkpg så det får bli till att flytta troligtvis nästa höst, vart vet jag inte finns mycket att välja på, men Malmö känns som ett vettigt alternativ just nu.
Hade cirka en ledig vecka i juni o passade då på att åka hem till tranås, umgicks me goda vänner o familj, skönt att göra det ibland. Även om jag inte direkt älskar tranås som stad finns ju många personer jag älskar där så, och på sommaren så har även staden sina fina sidor, speciellt närheten till Sjön sommen, härligt, Här är det assvårt att hitta bra badställen, särskilt där vovven är välkommen, men en kompis till mig sa idag att hon hittat ett, så när vädret blir bra igen borde man kolla in det!
Nu ska jag slppa lite o sen ta mig in i duschen!
// Johanna

RSS 2.0