Andra eko-paketet



Ekologiska handkrämer, mina händer har längtat efter dessa. Så fort det börjar bli lite kallare blir de knaster-torra. Och den hemska rosa saken jag varnade för häromdagen har ju inte varit till mycket hjälp!

Grön Gåva



Första eko-paketet jag hämtade idag va fr. butiken grön gåva. Salvorna ska dels vara bra mot psoriasis, som jag lider av, ska försöka dra ner på kortisonet och smörja me dessa istället, känns ju mycket bättre, kortison är ju inte bra att hålla på med!
Pepparmintstabletter, krav-märkta, ska jag ha istället för massa kemikaliska tuggumin!
Intimolja, svensk tillverkad och med massa fin ekologisk rapsolja i, snällt mot de känsliga delarna.

Klädsel 29/10



Dagens, leggings fr. hm, linne fr. monki, jacka och sjal fr. hm. Boots fr. skopunkten. Kallt va det ju verkligen inte idag så det blev en tunn jacka när jag vandrade runt i staden.

Grön shopping på Hm



Dessa saker köpte jag idag på hm. Fina nya vantar, kommer bli favoriter, himla sköna och varma:)
Organic bodylotion, min gamla lotion, som jag hatar är snart slut, blir fint att smörja sig med denna istället sen:)

Winter-jacket.



Glömde visa min vinterjacka fr. nelly.com. Blir väldigt grönt på bilden me byxorna me, hehe. Men men hoppas ni ser:) Den är mjuk och varm, känner mig dock lite "stor" o klumpig i den, men så är det ju ofta med vinterjackor. Ska nog funka bra!

Skraj

Har varit en tur nere i stan, fixat halloween klädsel, shoppat lite smått jag behövde, handlat lite mat och sen hämtat ut två små eko-paket, ska visa det senare eller imorgon.

Är hemma och lämnar av sakerna innan jag vandrar bort och hämtar hem vovvarna, sen ska det bli bakad potatis till middag, fredags middag:)

Men satt o snabbläste lite i ett häfte jag köpte - Den kräsne konsumenten- ohhh shit vad massa farligt som finns i dagens mat, man blir ju skit skraj när man läser. Från och med nu blir det långsamma handlingar, ska börja lusläsa innehållsförteckningar, jag vill inte stoppas full me alla dessa kemikalier, gifter, hela tiden!

Textilindustrin

Enligt vad jag har läst mig till är textilindustrin oerhört skitig. Skadar miljön massor med alla gifter. Dagens överkonsumtion av kläder gör väl inte det hela bättre och alla vill ju köpa billigt ( påstår verkligen inte att jag inte själv är väldigt medskyldig till detta). Så om det är någonstans man borde minska sin konsumtion och shoppa mer medvetet är det ju på detta område. Detta ligger mig själv varmt om hjärtat då mode, trender, kläder och skor är ett stort intresse för mig!! Jag har dock nu mer och mer börjar fundera över min egen sjuka överkonsumtion av sådana grejer och måste försöka bättra mig! Eftersom man ofta har pissigt med pengar köper jag alldeles för mycket billiga grejer, som jag oftast inte egentligen behöver. Behov är ju något subjektivt, och jag anser att man själv får försöka komma fram till vad man anser att man behöver. Själv så kan jag ibland säkert tycka att jag har "behov" av saker som i andras ögon inte alls behövs. Men där tycker jag att vi återigen är där med att alla gör det de kan och offrar det de själva är beredda att offra, alla små grejer är viktiga och betyder något i det låna loppet.

När det gäller in egen klädkonsumtion så ska jag dock verkligen försöka, men jag vill inte helt tappa stilen för det, hehe.
Dessa punkter tänker jag försöka att leva efter, men ingen är ju perfekt och man måste ju lite succesivt vänja sig vid en ny livsstil.
1. Köpa mer ekologiska kläder, de flesta klädkedjor har en hel del. Tycker ex. om Indiska, de har en ganska bra miljöpolicy, men även typ hm, lindex, ellos, la redoute m fl. har ekolgiska kläder. Finns även massa sådant på internet.
2. Tänka kvalitet framför kvantitet, saker som håller längre och är lite mer tidlösa, är bättre både för miljö och plånbok.
3. Handla secondhand och återvunnet. Finns massa guldkorn att hitta i seconhandbutiker.
4. Släng inte saker du inte vill ha sälj, ge bort till vänner el. ex. myrorna, så kommer de till nytta för någon annan:)
5. Tänk mer realistiskt på vad du behöver, kanske måste man inte ha tio nya toppar á 50 kr styck, köp två finare istället!
6. Va mer kreativ, hitta på nya kombinationer av dina befinliga plagg och saker, ofta kan man komma på massor av nya trendiga outfits med det man redan har! I min garerob gömmer sig massa gamla fina saker, tänker jag till kan jag komma på nya sätt att använda dem på!

Än så länge är detta mer mål än verklighet för mig tyvärr, men jag ska arbeta hårt för att ställa om till att uppnå dem:)

Godnatt mer er!


Otydligt



Okej, riktigt kassa bilder, men det va så mörkt i morse när jag skulle hemifrån vid sex. Toppen och jeansen köptes på HM i våras, kängorna fr. skopunkten.

Lång dag idag som började me uppstigning vid fem, tidig föreläsning i Nkpg, sen hem och tvätta och plugga.
Ikväll har jag bakat världens enklaste bröd och en gått en långpromenad med hundarna:)

Nu ska jag duscha sen sova, imorrn väntar en tur på stan sen plugg hela eftermiddagen och dammsugning, mycket nödvändigt.

Dagen till ära - Världens finaste Freja!



Bilderna är tagna igår och idag på den lilla tio-åringen:) Sötisen. Otrolig kärlek.

Födelsedag

Morgonens födelsedagsfirande:)


Klädsel 26/10



Tunika fr. hm, organic cotton, gamla leggings fr. bikbok, gammal halsduk och gamla converse.

Idag är ingen vanlig dag...

... för det är Frejas födelsedag Hurra, Hurra, HURRA!!! :) Grattis till min lilla tjej på tioårs-dagen!! Pussen.

Så idag på förmiddagen har vi firat födelsedag men oxmärgben till frukost och sen en skön promenad! Härligt, nu verkar hundarna trötta och nöjda.

Jag ska sätta mig och plugga ett tag innan jag sticker till affären, bilder fr. firandet kommer upp senare:)

Onödan

Alldeles i onödan lämnade jag idag bort hundarna och åkte till Nkpg, fyyy. Läraren hade sett fel på schemat och det blev ingen lektion. Kändes inte bra, tänk så mycket bättre jag kunde avänt de timmarna om jag varit hemma och pluggat istället. Nu resulterade det istället bara i massa bussåkande och en efterföljande trötthet. Men, men inget att göra åt. I morgon är det fasen hårda plugg tag som gäller.

Ska även hämta ut en ny vinterjacka (äntligen) och åka en sväng till Coop för att handla!

Nu har jag precis ätit lite kvällsmat, eko-ägg, knäckmacka med eko-ost och sen en god kopp eko-te. Fina grejer.

Har även gjort en beställning med ekologiskt foder och godis till vovvarna, de ska oxå börja äta mer eko och naturligt:)
Nu ska jag dock försöka plugga lite snabbt innan det blir duschen och sängen!

Varning



Vill använda lilla bloggen för att varna för denna hemska produkt!! Luktar HYPER starkt, känns som att huden börjar klia redan när man luktar på den. Återfuktar gör den inte heller ett skit. Fyyy säger jag bara!

Mjuka




Min nya sjal och min nya halsduk. Köptes för 79 kr styck på Åhléns i Tranås. Jag hade ett presentkort och en preimecheck, så jag behövde inte betala en krona:)

Nu ska jag fixa till mig och dra till skolan, blir en eftermiddagsföreläsning. Har med mig smörgås och kaffe, mer eko att ta med sig eget:)

Bröd



Gott hembakat bröd! Gjorde jag i söndags kväll. Receptet är mycket enkelt och jag ha fått det av min fina vän Ida. Men jag tror inte hon blir ledsen om jag bjussar på det här:)

Ingredienser:
4 dl fingervarmt vatten
4 msk olja
1 tsk salt
50 gram jäst
8-10 dl vetemjöl ( går att byta ut 2-3 dl mot grovt mjöl om man vill)

Blanda vatten, olja, salt och jäst. Se till att jästen löser sig. Blanda sedan i mjölet och knåda sedan till en deg. Låt jäsa 15 min. Knåda sedan degen lite till, forma sedan till baguetter, 4 små eller två stora. Ibland gör jag lite andra former, det fungerar med bra:) Om man vill kan man låta dem jäsa 5 min el. nåt till, sen grädda i mitten av ugnen på typ 225 grader, typ 10-12 minuter, beroende på ugn. Man ser när de ser färdiga ut!

Blir super goda! Jag brukar frysa in cirka halva av det färdiga för de håller sig inte så länge och det brukar gå fint!



Tror jag är kär...

i min spikmatta. Underbar grej det där. Som jag skrev hade jag hemsk spänningshuvudvärk igår, den satt i hela dagen till jag vid typ halv sex la mig på spikmattan, hade en nack-kudde under så den verkligen kom in i själva nacken. Huvudvärken släppte mirakulöst efter en halvtimme och jag känd mig uppmjukad!! :) Såååå skönt.

Så till alla er som inte har testat detta kan jag säga att det verkligen är en bra investering, speciellt om man sitter mycket vid datorn och lätt blir stel eller om man är stressad och sådär, toppengrej helt enkelt!! 

Måndag

Har rivstartat veckan med att gå en riktig långpromenad ner till stan med hundarna, bra träning för chillans lilla huvud att gå bland massa folk:)

Nu ska jag plugga, sen kanske åka iväg o handla lite i eftermiddag får se, är ju även betala räkningsdag idag. Fy, men skönt att bli av med!

Lördags Kvällen:)



Fina bilder: Louise. Suddiga bilder: jag/min kamera.

Ses lite dåligt vad jag hade på mig, men den rostfärgade kavajen är fr. Myrorna, resten är enkelt svart fr. Hm.

Huvudvärk

Ända sen igår kl. sex el. nåt har jag dragits med en hemsk spänningshuvudvärk ( är inte bakfyllan som är boven idag, känner skillnad på de typerna av huvudvärk), vill inte gå över!

Tyvärr gjorde det mig lite seg inatt, så någon dans orkade jag inte med, men hade en väldigt trevlig kväll ändå, är ju väldigt nice o bara sitta o snacka med! Efter förfesten hos mig drog vi till pither´s. Va mycket folk faktiskt, så det va kul:)
Tack vänner för en supertrevlig kväll!!:)

Nu ska jag hoppa in i duschen för att hämta hundarna. Lite bilder fr. gårdagen kommer upp senare idag eller imorrn!

Ljung



Ljungen jag planterat på balkongen:) Ljung ger mig en så speciell höst/vinter känsla, mysigt. Man börjar känna att vintern och då julen närmar sig med stormsteg, kommer gå jättefort. Är ju mysigt med jul, men känns som att det ofta blir alldeles för mycket stress och sådär, hetsigt med julklappar och massa onödig mat. Men men man får försöka ta det lugnt och njuta av fina tända ljus och umgänge med famlij och vänner istället!

Klädsel dagen 23/10



Såhär såg jag ut igår på dan när jag drog runt och lämnade hundar, snabbbesökte mamma och sen handlade en sjal och en halsduk på åhléns. Ska visa dem senare, de va på rea så det va riktiga fynd:)


Hundrastgården

Idag har vi invigt den nya hundrastgården de har byggt här i skäggetorp, den va stor och fin, Chillan blev så lycklig av att få springa lös! :)

Nu ska jag sminka mig sen ta bussen ner till stationen för att åka o lämna vovvarna, sen blir det då en tur på stan innan jag åker hem och äter middag och sen förbereder för kvällen:)

Klädsel 22/10



Tröja fr. hm, gamla jeans leggings fr. bikbok, gamla kängor fr. Hm. Över detta blev det min gamla gråa vinterjacka, måste försöka hitta en ny asså. Ska kanske beställa en fr. nelly.com, men vet inte säkert.

Imorgon ska jag åka me vovvarna till mamma, sen blir det en tur på stan. Ska försöka hitta en ny halsduk eller sjal. Har presentkort plus värdecheck på Åhléns, skulle ju inte va fel att använda, gratis shopping är ju najs.

Imorgon kväll blir det lite party här hemma hos mig!

Hund-grooming

Har även hunnit med lite hundgrooming här i kväll, inte så uppskattat av flickorna dock, hehe. Har borstat, fixat med tänder och smörjt in tassar. Det hela avslutades dock med godisar instoppade i sönderskurna tennisbollar, som de fick få ut själva, lite hjärngympa såhär en fredag kväll. Tennisbollarna va omtyckta så jag hoppas jag är förlåten, hihi:)

Klädsel 21/10



Svart topp, gammal fr. monki, leotopp fr. hm, leggings också gamla fr. bikbok, boots fr. skopunkten.

Första snön



Imorse möttes jag av den här synen! Första snön för i år har fallit över skägget...som tur va smälte den snabbt bort! Men kallt va det minnsann i morse. Har varit i skolan på dikussions seminarium hela dagen, va intressant, många hade många tankar om allt och inget. Men ganska givande va det faktistk!

I kväll har jag gjort massor, planterat ljung ( ska ta bilder imorrn, va för mörkt nu), dammsugit, läst igenom alla regler, lagar och förordningar på jordbruksverkets sida om hundar, va mycket lärorikt. Nu är jag uppe alldeles för sent, men men det är ju fredag:) Nu ska jag ta en dusch, sen te och läsa i en deckare av Camilla Läckberg jag lånade på biblioteket igår, den verkar rysligt bra! Läste presic ut Vårlik, den va me bra, men favoriterna i Kallentoft serien är nog Midvinterblod och sommardöden trots allt!

Seminarium

Ska sätta mig och förbereda inför morgondagens seminarium, ska läsa igenom frågorna ett par gånger eller så.
Ska lägga mig tidigt ikväll, känner mig lite mosig.
Lyxfällan vid nio ikväll ska jag väl hinna se innan sängen med:)


Kyligt

Ojoj, idag åkte vinterjackorna fram. Va ju riktigt kallt nu på morgonen, undrar om den där snön de talat om kan vara på väg? Uhhh, hoppas inte.
Det slog mig att jag inte har en enda "mellan" jacka, bara antingen inget foder alls, typ kavaj eller supervarm vinterjacka, krångligt. Just nu vill man ju ha just en mellan-jacka,hmmm. Inte bra. Vet inte alls vad jag ska klä mig i idag. Ska ner till staden, plugga lite på bibblan, sen gå till torget och köpa ljung som ska planteras på balkongen, äntligen! Vill helst ha både rosa och vit, får se vad som finns...

I kväll blir det lite mer förberedelser inför morgondagens seminarium. HELDAG i skolan igen en fredag, konstigt att de lägger dem på fredagar, men man ska väl inte klaga är ju enda skoldagen på plats denna vecka.
Nu ska jag surfa runt en stund innan jag gör mig iordning och funderar uta vad sjutton jag ska ta på mig!!

Knappa resurser

En grundbult i ekonomi tydligen, haha, nåt har man lärt sig idag. Tvätten är färdig, satte aldrig på torkrummet idag, hade bara några få plagg som inte gick in torktumlaren, så jag hängde dem i badrummet, spara lite reurser istället för att sätta på torkrummet bara för det lilla, det drar nog massa energi.

Nu ska jag läsa färdig en artikel skriven av vår lärare sen blir det en jogging/powerwall runda innan kvällsmaten och arga snickaren vid åtta!!


For life and world



Eftersom minsta beställningsvärde på ellos är 200 kr, köpte jag även dessa två linnen när jag köpte spikmattan. de är gjorda av 100 % ekologisk bomull och är av märket somewhere. Mycket mjuka och fina, blir perfekta sköna baslinnen!

Laundry Day

Okej, ska tvätta igen, tvättar ofta, fasen tycker tvättkorgen är full jämt, hehe. Idag blir det fyra maskiner, inte så farligt.

Sen blir det plugg med då såklart, ospännande dag. Har varit ute på en kylig långrunda nu på förmiddagen,ska nu dricka upp mitt sista kaffe innan jag drar mig ner till källaren.

Time to take a shower



Sötnosarna efter dusch-tortyren igår, hihi. De fick återhämta sig en stund i sängen:)

Spikmatta



Testade denna igår eftermiddag. Mycket avslappnanade, somnade till och med, hehe. Lite ömt i huden efteråt men inte så farligt, jag gillar det. Köptes för 79 kr på ellos.se.

Höstrusk

Idag är det en riktig höstrusks-dag! Lite mys sådär, har varit ute och traskat en långpromenad i regnet, sen duschat vovvarna när jag kom hem, hihi, va inte så populär aktivitet!

Nu blir det till att börja dagens plugg, ska sätta mig och läsa national ekonomi artiklar, började igår och de verkar vara lättlästa och bra, mycket fokus på beteendeekonomi, intressant:) Måste säga att den här läraren är riktigt bra, märks att han är duktig på att undervisa och att han tycker det är roligt!! Sååå skönt med bra lärare!

Såg att betyget fr. förra kursen va inrapporterat, det känns ju med skönt, nu har man börjat beta av denna terminens poäng med:)

Ska sticka iväg en sväng o hämta min spikmatta, belv inte så sist för paketet hade tydligen inte kommit, det va jag som missuppfattat sms:et, men förövrigt händer det nog inte så mycket idag, kanske ska man passa på att tända lite ljus och mysa me när vädret är perfekt för det:)

Kvällning

Va hos djurdoktorn idag så nu är flickorna vaccinerade för ett år framåt, det känns mycket skönt att det är fixat. Nu ska jag diska, sen duscha och lägga mig vid tio, är redan jätte trött så det ska bli skönt. Imorrn väntar en ny plugg dag.

Gott fr. Hälsokost



Blev även ett besök på hälsokost i helgen, ekologisk choklad och müsli fick följa med hem! Butterscoth är favoriten:) Köpte även ekolgiska russin och svartpeppar.

Vill påpeka en sak när det gäller det ekologiska, jag slänger inte massa mat, hygien, skönhets och rengörings produkter med mera, utan jag byter ut efterhand det tar slut. Att slänga känns ju som en väldigt slöseri.
När det gäller det eklogiska tänker jag ett en extra positiv sak, förutom miljöaspekten, är att jag och hundarna får i oss mindre gifter:)
Har dock ett stort lager hygien och skönhetsprodukter hemma nu, sä känner att det kommer dröja innan jag har ett rent och "vänligt" badrum, men tillslut kommer det att vara det, känns bra. Maten har man ju lite mer ruljans på så där har jag nog redan ersatt ca 50% till ekologiskt:)

Organic Cotton



Helgens klädshopping, ska ju dra ner på klädshoppingen, tänka på miljön. Men unnade mig själv dessa ekologiska tunikor/långa toppar fr. hm i helgen allafall. Känns ju ändå rätt okej när man köper ekologiska kläder!

Måste säga att det känns bra det här med att leva mer ekologisk, har börjat tänka på ett helt nytt sätt. Ska försöka dra ner på onödig shopping, äta ekologisk, köpa miljövänliga och djurvänliga hygien, skönhets och rengörings produkter, återvinna, sen försöka använda så lite energi som möjligt i hemmet och även i övrigt inte förbruka så mycket resurser. MEN det handlar ju inte om allt eller inget tycker jag, man gör det man kan och även om man inte lever "perfekt" är ju allt bra liksom. Man får inte bli fascistisk, hehe, då tycker jag man är för hård mot sig själv, utan man gör det man kan och orkar, i bland måste man ju få "fuska" lite, annars tror jag man tröttnar! Det är min filosofi och jag är nöjd med den!:)

Råttor



Köpte nya sådana här råttor till chillan på Ikea i helgen, hon bara älskar dem, hon har redan tidigare förbrukat flera stycken!! Men de är ju billiga och hon blir överlycklig när hon får dem så jag kan inte låta bli att köpa nya till henne. sötisen. Freja gillar dem inte, förstår inte alls grejen, hehe.

Doktorn



Ska även gå iväg till valladjurklinik och få tjejerna vaccinerade senare idag, blir skönt att få det fixat!


Mycket trevlig helg:)

Har haft en toppen trevlig helg med mor min:) I lördags var det shooping-dag som gällde, blev dock ingen storshopping för mig, men mamma hittade en hel del, känns bra att det kan vara tvärtom, mamma som handlar och jag som hjälper till, i alla tidigare år har det varit tvärtom, dax att ge tebax lite shopping-hjälp med andra ord:) I lördags kväll blev det långpromenad, sen varma mackor och Gino, vilket är frukt gratiderad med vitchoklad, mums!
Igår blev först skogspromenad, sen en sväng till ikea. På kvällen efter mamma åkt träffade jag en fin vän och gick en promenad till med henne och hundarna! Känner mig nu utvilad och redo för en ny vecka!
Blir hemma-plugg måndag-torsdag, sen heldag i skolan på fredag. Ska försöka hinna läsa en massa och sen börja plugga in lite av de här ekonomiska finesserna!

Nu blir det en liten promenad med hundarna och sen köra igång med plugget!

Friday night

Fredagkväll, har hunnit städa ikväll och pratat i telefonen sen sjutiden.

Nu ska jag äta lite ekorrens ekologiska smågodis och slappa en stund, ska även gå en sväng med hundarna innan läggdags.
Imorrn kommer mamma på besök, vi ska shoppingdag och sen ska hon sova över så det blir myskväll och på söndag blir det nog någon utflykt:)


Cykel-Korgar



Extra cykel-korgar att ha när man ska handla mat eller kanske transportera hundarna.

Reflexvästar




Så vovvarna syns i mörkret!

Ecodog.nu



Godis och foder, ekologiskt från ecodog.nu:)

Klädsel 13 och 15/10




Söt



Älskar när Freja har den här minen, haha. Godis-sugen minen:)

Blött

Varit ute och gått i det blöta vädret, men ändå friskt och skönt nu efter regnet:) Blev en runda runt "skägget", lagom såhär på förmiddagen, ikväll ska det nog bli jogging igen känner jag!

Ska snart åka bort till biltema och köpa två korgar, sen hämta ut två små paket, fr. ecodog och fr. ellos. Ska bli spännande att få hem spikmattan, ska se om den hjälper mina spända muskler!

Sen ska jag då plugga med, hehe. Jodå det ska nog hinnas med det me:) Lite städning vore inte fel att hinna med oxå, upptagna dagar, men känner mig lugn i sinnet idag, då går allting som en dans:)

Sent hemkommen!

Va hemma efter halv sju, men inte så jätte trött faktiskt. Lagade snabbt till lite mat i form av pulvermos o sojakorv, inte så kulinariskt, men det gick ner!

Nu ska jag kolla på arga snickaren och äta en äppelmuffins:) Sen blir det en liten runda med vovvarna innan sängen kallar. Imorgon ska jag läsa massa kapitel i ekonomi boken!

Hörs imorrn!

Fin


Vanlig morgon

Ja, morgonen har sett allmänt alldaglig ut, hundrastning i trädgården, god frukost, sen långpromenad. Nu ska jag kanske läsa lite, vid 12 måste jag börja göra mig iordning då jag ska till skolan i eftermiddag.
Hemma igen vid typ halv sju ikväll, surt. Men men det är ju bara att göra helt enkelt!


Ekonomi



Denna kan jag rekommendera om man vill läsa "rolig" ekonomi. Är kurslitteratur, men känns inte så:) Sitter med en kopp varm sojamjölk-choklad och kollar lite på debatt. Sen ska jag läsa denna, vid tio blir det sängen!

I kväll har jag varit ute på en rejäl motionsrunda, så har tagit en dusch nu och klätt mig i pyjamas, härligt.
Godnatt och hörs imorrn!

Eko-Godis



Va på coop forum idag, klart bästa ekologiska mataffären!! Ska nog bli medlem och handla mycket mer där:)

Passade på att köpa hem lite ekologiska godsaker, mumsigt att ha hemma.

Tvätta

Ska snart börja i tvättstugan, ska tvätta massa sjalar så de är fräscha till vintern, sen blir det även sängkläder. Men inte så mycket tvätt idag, det är skönt!

Har hunnit med frukost med supergod smoothie och sen en skön lång promenad med hundarna i höst-solen än så länge idag, känns bra det här med att lägga sig vid tio och gå upp runt åtta:) Och i natt var nog första gången på länge som jag fick en god natts sömn, sååå underbart. Känner mig relativt utvilad idag.

Ska även fara i väg en sväng till coop forum och handla lite mat, sen blir det plugg i eftermiddag och sen en motionsrunda i kväll! Låter som en bra dag tycker jag:)


Godnatt



Nu går jag och tjejerna till sängs, har varit en lång dag i skolan, sen muffins bak och en tur med jogging/powerwalk i kväll. Imorrn är det plugg och tvättstuga som gäller, hörs då:)

Lasagne



Fetaost sallad och vego-lasagne som det bjöds på igår hos mor min:)

Gårdagens


Nöjd

Japp är nöjd med denna dagen, mamma blev jätte glad för sina presenter:) Lasagnen var jättegod, fick med till en matlåda tills imorgon med, smidigt!

Nu ska jag dricka lite te och äta lite geisha, sen vid tio blir det sängen, ska upp tidigt och fara till skolan imorgon!
Godnatt mer er:)

Söndagsmorgon har guld i mun



Godisletning:)

Härlig morgon har jag haft, mysfrukost med kaffe, soyghurt och rostat bröd, sen en skön långpromenad med hundarna. De fick springa fritt i flexikoppel då det inte var så många ute såhär på förmiddagen!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen vid tolv ta bussen ner till stationen, ska till Tranås en sväng idag och fira mamma som har fyllt år:) Blir trevligt, ska få god vego-lasange och hembakad efterrätt!!


Baka



Hmmm måste fundera ut något att baka, har ju allafall köpt på mig ekologisk torrjäst jag kan använda:)

Blåbär



Detta hade ju inte varit fel, blåbärspaj jag gjorde tidigare i veckan, med egengjord vaniljvisp (grädde+vaniljsocker).

Mycket lockande...

... är det att snöra på sig joggingskorna och dra ut en sväng i det här underbara höstvädret!! Älskar det, kan inte sluta säga det, hehe. Ska nog bli så snart:)

Tycker även otroligt mycketom sådana här plugg-fria dagar, va så duktig i veckan så jag har gett mig själv ledigt HELA helgen (fr. plugg) inte ofta det händer!! Så i eftermiddag och kväll blir det bara till att göra roliga saker. Har ju jobbat till halv tre idag, men nu är det fritid som gäller! Ska nog ta mig lite lördagsfika först, lite kaffe och nåt. Har väl inte mycket hemma men något kanske går skrapa fram ur skafferiet, haha.

Äpplen



Plockade dessa äpplen igår, på allmän mark! Annars så ruttnar de ju bara bort, onödigt. De doftar underbart och ska få utgöra en del av min kvällsmat. Men innan dess ska jag ut och jogga/powerwalka en runda!
Ska lägga mig tidigt i kväll, så vi hörs imorgon efter jobbet:)

Kastanjer



Plockade kastanjer igår, tycker de är så fina. Har inte bestämt mig för vad jag ska använda dem till än.

Skogen



Hundarna och jag hade en jättefin tur till skogen idag. Underbart.

Hösten

Älskar hösten, blir ju salig bara av att se ut genom fönstret, dessa färger, luften, friskheten, doften av fukt, orange mild sol, eller grå men ändå ljus himmel, allt är bara så fint. Känner att det får bli en skogspromenad idag, ska försöka få med mig kameran med! Ta lite fina bilder på hundarna:)

Har varit uppe ett tag, haft en riktigt lugn morgon, gått en liten sväng med vovvarna och druckit kaffe, mys. Ska nu försöka plugga ett tag innan skogpromenaden, i kväll blir det lite slapp i soffan bara för imorgon ska jag upp tiiiidigt och jobba, passet är mellan 7-14.30. Men det går fint, så skönt att komma hem efter ett pass!

7/10 - 10

Idag

Gör:Pluggar, promenerar, plockar kastanjer, "snor" äpplen, tvättar, bakar blåbärspaj, ahh massor.

Äter:Havregrynsgröt me sojamjölk o äppelmos, fullkornspasta me vego-skinka och majs, blåbärspaj me egengjord vaniljvisp:)

Dricker:Kaffe, vatten

Inköp: Foder och gottis till vovvarna fr. ecodog.se.

Ser:Lyxfällan!

Läser: Vår ekonomi, LP bostad.

Tänker på: Framtiden, vänner, livet.

Längtar till: Lugn i själen.

Rosa

Soyatoo:s produkter är såå fina tycker jag:) Överst vanilj sojamjölk, sen ris-spraygrädde. Mumsigt och bra för djur och klimat!


Choklad



Ekologiskt choklad pulver. Fr. Goodstore.se. Passar nog fint att ta en kopp sånt här ikväll, tända ett par ljus och mysa:)

Dagens plugg.


Kura-dag

Ja idag vill man verkligen bara vara inne och kura ihop sig i soffan med raggsockorna på! Fyy vilket regn och gråväder, men det har ju med sin charm, speciellt när man inte ska jobba eller till skolan hehe.

Sitter och dricker kaffe, ska läsa lite bloggar och sen plugga ett par timmar. Vid 15 ska jag befinna mig nere i stan för att sälja en bok, tror det blir långisen med hundarna där!

I kväll ska jag tvätta, har redan börjat handtvätta lite känsliga leggings, vill ju inte att de ska gå sönder. Har inte orkat med en längre runda en idag, vilket betyder att Chillan är jäkligt uppe i varv tyvärr, skäller, morrar, stökar runt. Hmmm inte så kul, aja.

Håret blev förresten väldigt MÖRKT! Inte alls som jag ville ha det, nu får jag börja om det ljusningsprojeketet. Får köpa en ännu ljusare färg nästa gång. Då ska jag testa örtfärg:)

Kläder 5/10


Färg

I kväll har jag färgat håret med min ekologiska hårfärg, blev bra, men dock lite mörkt. Jag som ville bli ljusare i håret nu, men aja. Nu är det iallafall ingen utväxt.

Blev även en ordentlig motion runda i kvällsmörkret, halva turen jogging halva turen powerwalk! Härligt, känner mig på gång på nåt sätt!!
NU  ska jag sova, alldeles för sent men jag fastnade på internet som vanligt, imorrn ska jag fan sooova tidigare. Ska fixa nya rutiner. I säng senast halv elva, upp vid senast åtta? Jo, vore bra, men kommer ta ett tag att ställa om, men det kommer gå:)

Godnatt o hörs imorrn!

Te

Smaskigt ekologisk te, testade svartvinbär igår och jordgubb idag. Båda va riktigt goda. Fr. Goodstore.se


Superläsning!



Denna bok rekommenderas starkt till alla som vill leva lite vänligare mot vår jord och FÖR framtiden:) Läser man den från ena hållet är det klimat tipsen och från andra hållet ekologiska tipsen. Jag ska plugga in allt, mycket enkla tips som ingen skulle lida av eller få någon försämrad livskvalitet av att följa! 40 ynka små kronor på bokus, sjukt värt det!

Redan Onsdag!?

Shit vad fort den här veckan har gått, det är redan onsdag och det känns som att jag inte har gjort något alls den här veckan, typ. Hehe.

Idag har jag varit upp sen nio, men inte gjort mycket. Har promenerat fram och tebax till Uni för att köpa en begagnad bok, hundarna fick gå med, va skönt. Blev en promenad på totalt ca 1,5 timme i rask takt, känns skönt:)

Sen har jag ätit middag och slappat, suttit och läst en fin pocketbok jag fick idag, ska visa sen!
Men nu ska jag sätta mig och plugga resten av eftermiddagen!

Shakti

Beställde igår en spikmatta fr. ellos. Ska bli najs, behöver verkligen muskelavslappning, kan inte fatta hur spänd jag är!

Nu ska jag gå en promenad med hundarna i blåsten, sen ska jag kanske läsa lite i ekonomi boken.
De tre resternande dagarna av veckan ska spenderas hemma med läsning, hoppas på att hinna ganska långt, får se hur det går. Föreläsningarna idag va iallafall mycket bra, nya läraren verkar vara duktig och pedagogisk, så det ska nog fungera detta:)

Hämtade ett paket fr. goodstore idag med, ska fota och visa lite av innehållet när jag har tid!


5/10 - 2010

Idag

Gör: Är på föreläsning, promenerar.
Äter:Banan-blåbär Yosa, knäckor med ost, Falafelbaguette, omelett, kanelbulle.
Dricker: Vatten, kaffe, mjölk.
Inköp: Falafelbaguette
Ser: Lyxfällan repris, halv åtta hos mig.
Läser: Vår ekonomi, Extra östergötland
Tänker på: Att jag borde bestämma mig.
Längtar till: En ny lgh.


Husdjurensdag:)

Förresten är det även husdjurens dag, så de har fått lite extra pussar idag:)

På spaning


Kanelbullens dag!



Är tydligen kanelbullens dag idag:) Så jag åt kanelbullar, tyvärr inte hembakta, hade ju varit det finaste, men de här är fr. Findus, goda och veganska!

Lön för mödan...

...fick jag nu. Fick typ jättebra respons på min essä, VG i betyg. Men fyyy vill ändå aldrig göra om något liknanade! Men känner mig iallafall GLAD nu:)

4/10 - 2010

Idag

Gör: Pluggar ekonomi, går långpromenader, städar.
Äter:Havregrynsgröt med eko-hallonsylt och sojamjölk, grov eko-smörgås med vego- vitlökskorv, än så länge!
Dricker: Kaffe, vatten
Inköp:Inget
Ser:Ikväll blir det nog en arga snickaren repris.
Läser: Vår ekonomi + Vårlik av Mons Kallentoft.
Tänker på: Att fina höstdagar är fan oslagbara!
Längtar till: Landet.

Chillan 1 år!

Stora röda ben fick blev det till födelsedags firandet:) De va omtyckta kan jag säga, hihi. Sötisar!

 


Hårfärg och Nattkräm



Ekologisk hårfärg och ekologisk nattkräm, köptes på eleven.se :) Ska snart testa hårfärgen och se om den är bra.

Ute till inne



Ja, har tagit sommarens uteblommor och plnaterat desa inne i köksfönstret istället:) Nöjd med resultatet!

Idag är det en stor dag:)

Idag fyller lilla Chillan ett år !! Stor flicka nu:) Kommer lite bilder sen ikväll från firandet, hihi.

Har jobbat och sen ätit, firat födelsedag och sen sooovit en stund, känner mig ganska slut. Har även fått typ en iflammerad hårsäck eller nåt?? Skitont gör det allafall, får se om det går över me lite alsolsprit, annars får jag väl ringa VC. Men hatar att ringa dit, men hmm fasen denna smärta kan man inte ha plus att jag har hört att det kan va farligt!

Jaja, ikväll ska jag gå en långpromenad med hundarna, sen slappa. Imorgon blir det till att plugga en del, kicka igång den nya kursen: Samhälle och ekonomi, m.a.o. National ekonomi. Får se hur det går, men tror det är en nödvändig del för att lära sig analysera och förstå samhället!! Så det borde ju va bra:)


Test



Hmm denna bilden funkade ju, konstigt. Jaja, får väl ta nya på blommorna då! Så här ser ni iallafall hur det ser ut i mitt sovrum just nu, haha.

Lördag 2/10

Vacker höstdag, skulle lägga in lite bilder på hur fint jag fixat med blommorna i köksfönstret men det vill tydligen inte funka!! Sur.

Aja, ska inte göra så mycket idag, har varit ute på en hundpromenad och det lär ju bli en till lite senare idag:)
Ska även ensamträna hundarna en längre stund och då möta mamma borta på Ikano huset en sväng! Ska väl inte direkt köpa något, men kolla runt lite kan ju med vara trevligt.
Måste försöka komma ihåg att pumpa min cykel med inför jobbdagen imorgon!

Trist det där med bilderna, fattar inte varför.


Inköpt från Hälsokost




Ekologisk Kakao, sojamajonäs, vego-påläggskorv!

Fint med kål på balkongen.



Lite bilder från hur jag har gjort iordning på balkongen :) Prydnadskål, prydnadspumpor!!

Ny kamera



Hejdå gammal kamera! Översta bilden.

Hej ny kamera! Nedersta bilden.

Pastasallad

I går blev en bra dag. Ett seminarium som gick förvånande smärtfritt, en eftermiddag som spenderades med att vila, läsa tidning och soooova, sen en trevlig kväll med en vän, lite cider och god pastasallad! Mycket trevligt:)


Idag har jag varit ute en riktig långis med hundarna, sen nu sitter jag och dricker lite kaffe. Ska inte göra mycket idag, bara vila och njuta av det! Ska även hämta min nya kamera som har kommit!!! Jippie:) Så ska jag ta massa bilder och uppdatera här under helgen!

Jaja, nu ska jag surfa runt en stund på lite bloggar!


RSS 2.0