Skedar



Fina skedar jag oxå köpte på fyndplatsen!

Skriva brev

Sitter och formulerar ett litet brev vi ska lämna ut i undersökningen till plugget. Känns som hundra år sen man sist grejade med fältstudier!!

Har varit på campus i lkpg idag, pluggat och sen fikat med en vän, trevligt. Sen blev det hem och rasta hundar och äta middag. Efter att jag är färdig med detta blir det nog en längre hundpromenad och sen ta kväll. Imorgon ska jag fara till nkpg på föreläsning och sen plugga på eftermiddagen! Borde fasen hinna städa med och färga håret den här veckan....längtar till onsdag, då blir det sovmorgon, det älskar jag!

Jobb, tacos och hundbebisar!

Kort och gott min dag. Ett jobbpass, promenad i solen ner till resecentrum, tåget till Tranås, där blev jag bjuden på tacos och sen tog jag mina små bebbar och åkte hem! Två små illrar i en bur på tåget gjorde den resan till ett äventyr, HAHA, chillen blev helt jakttokig och beklagade sig högljutt under hela resan för att hon satt fast i min famn när värsta bytena fanns så nära! Hon brukar annars uppföra sig väldigt fint både med andra katter och hundar på tåget, men detta blev lite för mycket att palla för jaktinstinkten, hmmm jo det kan man nog förstå!

Har kollat på solsidan, snart blir det wallander, varvat med lite plugg! Imorrn är det gruppmöte och plugg som gäller...

Orange



Lite fynd jag gjorde på Erikshjälpens butik Fyndplatsen i Tranås i går! Gamla dukar är såå fina och hållbara. De orangea måtten ska jag ha ett i varje tvättmedels kartong för att vara noga att dosera rätt. Att överdoserna är ju absolut inte bra för miljön! Hanla på loppis är ju väldigt miljösmart, både snällt mot miljön och även budget! Passar mig ypperligt:)

Mitt fredags mys:)



Mumsigt fredags mys blev det ni i fredags! Mozzarella pizza fr. Ristorante med avocado, vitlökskrydda, lite olivolja och rostade solros frön + lite creme fraiche! Saft till det!

Inspiration

Har suttit och kollat runt på lite inspirerande bloggar, blir så sugen på att fixa i hemmet:) Har lite inredningsplaner för att få det lite vårigare här hemma...kul!

Imorgon ska jag lämna vovvarna i Tranås, passa på att gå lite på stan där och kolla i affärer, finns faktiskt små guldkorn i Tranås på den fronten måste jag säga:)

Sen blir det hem och äta och på kvällen ska jag på inflyttningsfest en sväng hos en kompis. Ska jobba på söndag morgon så det får bli en lugn ganska kort visit tyvärr, men bättre än inget!!
Det blir min helg det, sen väntar en lååång plugg vecka med efterföljande jobb-helg, Ge mig styrka!!


New Day



Ny dag, nya tag, hehe. Har varit ute länge med vovvarna och promenerat och busat i hundgården:) Nu ska jag släpa mig iväg till Uni och fixa lite grejer, sen om jag hinner/orkar ska jag gå bort till Skägge-C och kolla på loppmarknad, se om man kanske kan göra några fynd!

Bambu



Ekologiska bambu-strumpor. Dessa fick jag i "present" fr. ett företag för att jag svarat på frågor om ekologiska varor. Hmm, present som de kallar det är ju fel ord, hehe. Man fick betala portot och va tvungen att säga ifrån att man inte ville ha fler, men men. Jag har ringt och sagt ifrån att jag inte vill ha fler, men dessa verkar ju bra. Bambu är inte bara eko, utan även väldigt mjukt, sköt och slitstarkt, så jag är nöjd med att jag fick dessa:)

Semla



Årets första semla:) Smakade mycket gott!

Mums!

Har precis avnjutit en god måltid, omelett med lök och hackad spenat med lite keso och en knäcka till, sen till efterrätt skivad banan och kiwi med lite vaniljkesella på! :) Va himlans gott, men oxå väldigt enkelt!

Nu ska jag cykla iväg en sväng i iskylan, måste till systemet och handla ngt gott till helgens inflyttningsfest, sen så ska jag nog titta in en sväng på coop med. Sen i kväll ska jag nog fortsätta plugga och fixa lite i lgh.

Imorgon ska jag fara ut till Uni och greja lite, hoppas det går cykla då!

News

Fick VG på uppsatsen:) Känns ju trevligt, tyvärr nästan inga kommentarer till dock. Är ju alltid intressant att veta vad som var bra och vad som var mindre bra så man kan lära sig ngt till nästa gång, men aja, kul allafall. Nu kan man lägga det bakom sig. Ska ta och åka till uni imorrn och lämn tebax alla böcker jag använde!

Borde



Måste ta tag i att lägga över bilder på detta, har massa i datorn, som inte finns sparade ngn annanstans, inte bra. Kanske kan bli helgens projekt?


Soligt och kyligt

Burr, riktigt kallt ute nu igen, märks direkt på att händerna blir torrare me!

Idag blir det tvättstuga och sen kolla upp saker till plugget, förhoppningsvis motivera mig att läsa lite i den där trista skol-boken me...hoppas på att csn har kommit så jag kan betala räkningarna oxå, det vore ju skönt att ha det gjort!

Mamas little helper



Åhhh, fin. Hjälper till att bädda rent i sängen,hihi

Sooooleeen

Underbart att få se solen idag! Då känner man sig genast lite piggare:)

Har varit ute och gått, sen packat ner lite porslin och husgeråd jag inte vill ha och inte använder, de ska lämnas till nåt välgörenhets ställe, eller återbruksboden! Tror de kan göra mer nytta ngn annanstans!

Nu sitter jag och väntar, väntar på svar från de vi mailat angående vårt arbete i plugget, väntar på att få reda på betyget på uppsatsen, väntar på om det kommer ut några nya lgh, väntar på att csn ska komma in på kontot, väntar på att se om jag blir bokad på jobbet.... hatar att vänta...

Men  medans jag väntar får jag ju försöka göra ngt annat, ska handla mat, läsa i den tråkiga boken om institutionell teori och dammsuga. Happy Day?
Ähhh först ska jag allafall dricka mer kaffe:)


Grått



Hmm undrar om det kan vara mer grått ute än vad det är idag?? Känns som att man håller på att storkna utav allt detta gråa och trista! Shit vad jag längtar efter grönt, sol, blommor, LJUS!!! Snälla våren kom snart!

Har precis varit ute en långpromenad i det gråa, så nu blir det en liten eftermiddags fika med hembakta muffins och kaffe:)
Sen tillbaks till plugget!

Vad är det här?

Vaaa?? Snöar som sjutton utanför! Hade jag verkligen inte räknat med :( Hmmm trodde det skulle bli mildare, men aja, inget att göra åt, men var ju så skönt med barmark!

Har kollat mailen, väntar på att någon ska höra av sig så att vi kan få tag i ett projekt att utvädera i den nya kursen fort som fasen...men än så länge verkar ju intresset vara lite svalt tyvärr! Stressigt...men jäkligt typiskt lärare att planera en kurs som de inte har en aning om ifall den är genomförbar eller inte!
Men vi får se. Nu ska jag sätta mig och läsa den här boken:



Sugen!



En sån här skulle smaka fint, hehe. Men blir inte ikväll, men längtar till torsdag eller nåt, då ska jag dra och STORHANDLA! Gott att fylla på i kylskåpet,frysen och skafferiet igen!

Ny kurs!

Idag har jag då varit på intro för den nya kursen, puuh, massa jobb väntar, mer praktiskt än i vanliga fall så om allt klaffar tror jag det kan bli en riktigt bra kurs:) Kommer att lära sig massor tror jag!
Vi fick även en Linköpings-grupp, så det blir ju najs att slippa åka så mycket, sparar jag massor av pengar på då jag inte behöver så mycket hundvakt!

Nu håller jag på och kokar ett ägg och ska ta lite kvällsmat, imorgon blir det hemma-plugg, ska försöka börja läsa in mig lite i den bok jag har fått än så länge!

Monki-Fynd!



Fynadade dessa två på Monki i fredags. Den glittriga invigdes igår och jag måste säga att ag trivs väldigt bra med den!

Zzoova

Är super trött blev sent i natt! Men jag hade en väldigt trevlig kväll! :)

Nu håller jag på och packar upp och sådär, imorgon är det ju dax att åka till Norrköping igen...introduktion på nya kursen, så var det slut på ledigheten! Fyyy hade varit så himla skönt med nån vecka till, känner mig inte taggad för att dra i gång en ny endless termin! Men det är ju inte direkt som att jag har ngt val, om jag inte hittar ett jobb eller nåt vill säga, men det ser väl inte så ljust ut.

Aja, har iallafall haft en otroligt najs helg, det kommer jag kunna leva på ett tag framöver tror jag! :)




Ögonbryn



Jag med i fyllda ögonbryn, brukar aldrig göra det annars men fick prova det när jag va på Mary Kay grejen. Tycler nog det ser bra ut, kanske något man ska börja med?

Saturday Morning

Sitter nu och slänger i mig lite kaffe innan jag ska åka ner till stationen och ta tåget till Tranås. Längtar efter att fynda på Circus Sale nu, haha.

Hade en mycket trevlig kväll igår:) Men mår ändå bra idag, perfekt!

Kvällens eko-dricka!



Ikväll kommer dessa båda ekologiska drycker avnjutas i fint sällskap:)

Ska snart börja fixa mig och gå iväg, måste bara fixa färdigt packningen inför imorron först!

Blågrön



Fyndade  denna idag på myrorna:) 85 pix!

Mycket att göra!

Mycket roliga saker för en gångs skull!! :) Ser verkligen fram emot denna helgen, tror den kommer bli riktigt fin!

Fredag: Åka en sväng till stan, besöka systemet och gå på myrorna. Ikväll blir det trevligt umgänge och firning av en kompis som blivit klar med sin magister uppsats i sociologi! Grattis till henne:) Ikväll får vovvarna oxå följa med!

Lördag: Ta tåget till Tranås, gå på loppis-runda och sen till Circus Sale med mamma, sen bli bjuden på någon mumsig ute-mat. På kvällen blir det Party med två härliga tjejer och utgång i Tranås, då får vovvarna va hos mor min!

Söndag: SLAPPA, göra så lite som möjligt, sova länge, äta mys-frukost och sen läsa bok och mammas allt i hemmet tidningar:)
Framåt eftermiddagen drar jag hem till Lkpg igen!

Ny läsning



Okej, blev på snedden, men jag orkade inte fixa nu;) Men denna bok har jag nu påbörjat, efter att alla deckare jag hade nu är utlästa! Blir kul att bryta av med en annan slags bok ett tag!

Gardiner



Förra veckan gav jag mig på att byta gardiner i sovrummet, blev dessa som fick åka upp. Köpte dem till min första lägenhet för 4 år sen. Tycker det blev lite mysigare ljus här inne, lite sov-mys.

Sminkning

Nu ska jag dra väg på lite sminkning för Mary Kay, är ett bra märke som även är godkänt av djurens rätt, dock lite väl saftiga priser för min budget, men kan ju va kul att bli sminkad ändå! :)

Hörs senare!

Blåbär



Blueberry-belöning! Gick en sväng på stan i Norrköping efter att seminariumet va slut, belönade mig själv med detta underbart doftande body butter med blåbärslukt, fanns på rea på The Body Shop:)

Fri som en fågel

Underbart, seminariumet avklarat och jag är nu ledig fr. plugg och jobb resten av veckan:) Ska bli såå skööönt.
I kväll har jag endast läst i min spännande Camilla Läckberg deckare sjöjungfrun och bara tagit det lugnt! Va precis ute med hundarna en runda och nu ska jag snart göra lite te och sen fortsätta läsa, få saker gör mig så avslappnad som att läsa en riktigt bra bok!


Ros



I fredags när jag var iväg på en liten runda till Tornby köpte jag dessa kuddfodral med sydda rosor på Rusta, kostade bara 59 kr styck! Jag är mycket nöjd med dem, och chillan verkar godkänna dem med, hihi

Töar

Rinner floder ute av all snö som smälter, man får ju lite vårkänslor, fast det är ju för tidigt för att hoppas på det nu! Men mina cyklar som varit fastfrusna sedan november gick idag att få loss!!!:) Superbra, ska nog försöka mig på att cykla ut till Universitet och skriva ut min uppsats idag, tar ju sån evig tid att gå jämt! Är jätte skönt att gå, men föredrar att cykla när jag ska göra saker, promenerar så mycket ändå med hundarna liksom!

Har varit ute och gått en halvtimme med de små, sitter nu med kaffet och kollar igenom internet, min dagliga rutin består i att kolla mailen, facebook, vikariebanken, lediga lägenheter och sen en sväng in hit:) Om jag har tid brukar jag även kolla igenom de bloggar jag följer på förmiddagen, annars kollar jag dem på kvällen!

I eftermiddag ska jag skriva den jäkla presentationen om min egen uppsats, jobbigt. Längtar sååå otroligt mycket till imorgon kväll så det bara kryper i kroppen!

Töta:)



Två små små kringlor i min säng! När de ligger såhär och är sååå fina kan man trots allt inte vara annat än tacksam för att de finns här och ger mitt liv en välbehövlig guldkant. <3

Ännu en jobbhelg är över!

Ohh shit, är trött som satan, råkade somna till ett tag efter jobbet. Har slappar kväll idag efter en jobb helg. Har gått bra, men varit lite stressigt, nya uppgifter. Men det är ju bara bra att utmana sig själv lite ibland, ut ur comfort-zonen liksom!

Har ätit en grymt fantasilös middag och kollat på hipp hipp på svt-play, tror jag ska städa lite grann nu sen läsa pocket-bok resten av dagen, hmm och gå en sväng med vovvarna såklart.

Imorgon är det plugg igen, men efter tisdag väntar 5 HELA lediga dagarn gud vad jag längtar!

Kvällsjobb

Ska nu sticka in i duschen, diska, äta lite och sen dra till jobbet för att jobba ett kvällspass. Ska även jobb imorgon bitti så vovvarna ska sova över hos hundvakten!

Har bara tagit det lugnt idag, gått med hundarna, läst bok och pratat med mamma i telefonen. Har en idé om sommaren som jag måste försöka fixa, kan lösa många problem!!!

Tulpanens dag



Idag är det tulpanens dag, så jag har unnat mig en bukett:) Älskar tulpaner, får alltid den där speciella känlsan av att snart våren är här med!!


Prinsessan <3



Älskade lilla hund. Sötare nos får man leta efter:)

Har varit ute och gått de fem km runt skägget, hade inte lust med någon mer fantasifull runda idag. Känner mig nere idag, liksom ledsen eller nåt. Är nog stress, oro och ångset som gör det. Fan. Måste rädda min själ just nu, vilket resulterat i att jag har tagit bort mig helt på jobbet nästa helg, behöver ju pengar, men känner att jag bara måste ha några helt lediga dagar annars går jag nog under känns det som....ingen kul känsla.

Nacken värker så in i norden, inte heller kul. Min ena arm är typ sabbad efter att ha gått och hållt i chillan som vägrar lära sig inte dra i kopplet,trots att jag nu tränat detta varje promenad i ett år!! Vad är det för fel på mig? Varför kan jag inte lyckas med att lära henne det, ibland känner jag mig bara matt när jag tänker på hur krävande chillan är, jag älskar henne så det gör ont, men jag fattar ibland inte var detta ska sluta? Tycker jag gör allt för henne, har offrat så mycket för att kunna ha henne och ge henne ett bra liv, men ändå känns det inte tillräckligt....neee usch vad jobbigt allt känns ibland. Hoppas allt kommer kännas bättre när den här kursen är avslutad och jag haft ledigt i några dagar och slappnat av lite. Men faktum kvarstår, livet kommer alltid vara jobbigt, struligt och krångligt, man MÅSTE helt enkelt lära sig att hantera det utan att må dåligt jämt. Jag måste lära mig leva mer i nuet och sluta stressa så mycket inför allt. Jag måste nog bara inse och acceptera att jag inte kan planera och kontrollera allt, msåte släppa den spärren. Men shit vad svårt det är....


Neee känner nu ett starkt behov av att göra något, bara en stund. Tror jag kanske ska gå bort till ikano-huset eller nåt och bara vandra runt, sätta på mig lite fina kläder eller nåt. Kanske känns allt lite roligare sen då, hoppas det:)

Läsning

Har börjat ta mig igenom de andras uppsatser nu, ska läsa sex stycken som ingår i min seminariegrupp, på tisdag nästa vecka ska examinations-diskussions-seminariumet äga rum. Jag ska ju jobba i helgen så jag måste försöka hinna läsa igenom färdigt imorgon. Har läst 2 ikväll, så då har jag fyra imorron!
På måndag blir det arbete med att försöka få ihop någonslags presentation av min egen uppsats att redovisa på tisdag me, MEN SEN ska jag vara ledig några dagar nästa vecka, så jäkla skönt ska det bli.

Har nu fått schema och sånt för nästa kurs, 24 jan drar den igång. Verkar bli lite mer nkpg åkande än vad jag hade önskat, men det är ju inget att göra åt, får bara hoppas min ekonomi håller igenom denna terminen me! En dag i sänder....

Nu blir det det klassiska kvällsmat, läsning av bok, sen en promenix med vovvarna innan läggdags!
Hörs imorrn:)

Borde vara glad

Ja, asså idag borde ju vara en dag då man känner sig glad och lättad då man har skickat in uppsatsen, i stället sitter jag och har ångest och ältar vad jag kunde gjort annorlunda/bättre på uppsatsen...fyy fan.
Kan liksom inte släppa det och är rädd att denna känslan kommer bli ännu värre då man börjar läsa de andras uppsatser!!! Då kommer man sitta och tänka att deras sätt/tankar/diskussion/källor var nog bättre än mina och så skulle jag ha gjort istället....OSÄKERHET. Hatar det.


Lite info har nu kommit om nästa kurs, kommer nog bli mycket att göra, verkar det som. Hmmm, vi har dock ännu inte fått något schema, störigt, innan dess kan man ju inte planera något de kommande typ 15 veckorna!


Nu ska jag försöka vara ledig ett par timmar, vet inte vad jag ska hitta på, hade jag haft pengar skulle jag nog gått på stan, lite shopping kan ju alltid döva ångesten. Men men som sagt är pank som en kyrkråtta, så det blir ju inget med det!
Får väl läsa min braiga bok eller något istället, bättre för miljön me, hehe:)

Finlir

Dagens uppgifter ser ut såhär:

1.Finlira på uppsatsen och sen helst skicka in den i kväll

2. Handla mat, kylskåpet börjar bli sjukt tomt.

3. Förhoppningsvis hinna börja med en ordentlig storstädning!


Har varit ute med doggsen i snöyran blev en lång runda, hade Freja lös i skogen för första gången på länge, hon gick så fint och följde mig hela tiden, sötisen:) Hon är såå himla duktig, blir stolt när jag tänker på vilket fint jobb man gjort med henne, hoppas bara att jag kommer lyckas lika bra med chillan, hon är ju en helt annorlunda hund och har inte alls det fokuset på mig som freja alltid har haft, känns lite sorgligt ibland, men det är ju bara att fortsätta träna på det!

Lingonvecka




Vill tipsa damerna där ute om ekologiska och miljömärkta tamponger. Dessa tre sorter är mycket bra, alla finns att köpa på coop, någon sort även på ica och sen internet i otaliga eko-shoppar! De är precis som "vanliga" tamponger, bara att de är gjorda av ekologisk bomull istället!

Egentligen när man tänker efter så är det ju ganska självklart kan jag tycka att man vill använda gift-fri bomull när det handlar om så känsliga delar! Visst de kan kosta lite mer, men jag tycker att det är värt det:)

Solsken

Fint ute idag:) Lyckades faktiskt gå upp vid nio idag trots att jag i går va vaken till 02. Vet fasen inte vad jag gjorde så länge, men tiden sprang iväg!

Idag har jag ätit havregrynsgröt och sedan varit ute en längre runda med hundarna i solen. Skööönt. Nu ska jag ta och hälla upp lite kaffe och sen sätta mig och skriva på uppsatsen. Senare idag blir det nog ännu en lång promenad med hundarna, såå bra när man med jämna mellanrum måste rensa skallen såna här plugg-perioder!

Slår igen för ikväll

Nu lägger jag ner plugget för dagen. Ska ta mig lite te och påbörja en ny deckare, precis vad jag behöver just nu:) Avslutade Fyrvaktaren av Camilla Läckberg i går kväll, nu ska jag nog börja läsa "någon sorts frid" av Camilla Grebbe och Åsa Träff!

Senare blir det disk och sen sängen, ska försöka ta mig upp vid 9 imorgon för att kämpa vidare med upsatsen,pust asså, längtar tills torsdag eftermiddag då den ska vara inne! Då kan man liksom inte göra mer och det är alltid en så befriande känsla:)

Blev glad idag för jag fick två jobbpass inbokade i helgen med, antalet pengar som kommer i februari stiger så sakteliga uppåt min målsumma för denna månaden!!

Hörs imorrn läsare:) Godnatt på er!

Tvätt



Jag satsar alltid på att köpa bra miljövals märkta tvättmedel och sköljmedel. Allra helst vill jag även att de ska vara tillverkade i Sverige. Hur det är med dessa två sorter vet jag inte. Men jag vet att ex. Grumme och refin är det! Tvättmedel är ju väldigt lätt att hitta med miljömärkning, det man kan tänka på att Bra miljöval har ännu högre miljökrav än svanen, så det kan man ju satsa på då:) När det gäller sköljmedel tycker jag det är lite knivigare att hitta miljömärkta alternativ. Denna doft fr. coop + en doft till är bra miljövals märkta, sen även änglamarks parfymfria. Så det kommer nog jag att köpa framöver.

På internet i olika eko-webbshopar kan man även hitta flera alternativ, dock är de ju lite dyrare. Vill man köra hardcore eko så bör man ju tvätta med tvättnötter, dessa ska ju vara väldigt bra och man behöver då inget sköljmedel. För att få lite doft när man använder tvätt nötter kan man droppa ett par droppar eteriska oljor i sköjlmedels facket istället! Eftersom jag bor i hyresrätt och använder en allmän tvättstuga vill jag inte göra detta, då jag tänker att kanske inte alla tål eteriska oljor?? Så än så länge kör jag på vanliga tvätt och sköjlmedel som är miljömärkta istället! Om jag däremot i framtiden skaffar en egen tvätt maskin kommer jag definitivt köpa tvätt nötter, de verkar väldigt bra och är ju både eko och ekonomiska:)

Nu gäller det!

Okej, nu är det bara att köra hårt, tre dagar kvar sen måste uppsatsen vara helt färdig, rättad och genomläst. Usch, är inte taggad alls, men vet ju att det kommer kännas jäkligt bra när den är inskickad oavsett hur den blir.
Hur kan en massa bar idéer bara kännas så töntiga och osäkra när man väl ska få ner dom på papper, fattar inte.

Hatar min osäkerhet när det gäller plugg, kan aldrig känna mig säker på det jag skriver utan det känns alltid som att jag typ alltid känner att det inte är tillräckligt eller att jag har missat något viktigt eller ännu värre att jag har tolkat något helt fel och därmed oxå fört ett helt felaktigt resonemang i diskussionen....fyyy tänk om man kunde komma ifrån det här och nångång få känna sig nöjd och stolt över det man producerat.

Men aja. Gud vad massa trista halvdeppiga inlägg det blev här nu då den senaste tiden...måste lära mig va lite nöjd med det jag har!


Skällande liten tjej!

Har jobbat idag, mellan 7 och 14. Sitter nu hemma och surfar runt lite på internet. Kollar på anti-skall produkter.
Chillan är en underbar liten dam, men hon har en sjukt jobbig ovana, och det är att skälla varenda gång någon går i trapphuset (Ja, jag tror mina grannar hatar mig!). Hon stressar upp sig över detta och det blir bara värre, jag har försökt nu i flera månader att träna bort det, men utan resultat. Det blir snarare värre. Så nu har jag tänkt mig att inköpa ett antiskall halsband till henne, för detta måste få ett slut. Eftersom jag även är på jakt efter en ny lgh, så vill man ju helst inte göra sig ovän med de grannarna, troligen är de inte lika tålmodiga som de jag har nu, är ju ett under att man inte fått ngt klagomål än! Så som sagt detta måste fixas snarast. Måste bara få ihop pengar till det jäkla halsbandet, dyrt men det har fått sjukt mycket bra kritik och otroligt många människor verkar vara supernöjda med resultaten det ger, så jag tror bara det är att satsa på det!

Naturlig Deo



Har köpt dessa två naturliga deodoranter. Luktar milt och gott. De ska inte innehålla några farliga ämnen och är inte djurtestade!

Yves Rocher



Förra veckan fick jag hem lite nytt från Yves Rocher. Parfymer med ekolgiskt vanilj och ekologisk hallon. Sen en rengöring till ansiktet och en vardags mascara.
Yves Rocher är ju även godkända av djurens rätt och då djurförsöks fria! :)

Same old, same old

Okej, ännu en "spännande" dag väntar. Tvättstuga och plugg. Är less, riktigt less.

Är även riktigt irriterad på att jag inte bli bokad på jobbet....behöver verkligen pengar, vill jobba...men inte. Efter denna helg har jag inget mer inbokat och det gör mig väldigt stressad. Min ekonomi håller verkligen inte om jag inte får jobba. Stress, stress, stress. Stress över plugg, stress över ekonomi, stress över boende, stress över hundvakt i framtiden och hur FAN jag ska lösa allt hela tiden. Livet är fasen en uppförsbacke större delen av tiden.

Tänk om jag bara kunde känna att saker var fixade, att det var lugnt...Gud så skönt det skulle vara. Hur länge klarar man av att vara konstant lite orolig, stressad och så vidare. Det finns väl en ändpunkt, men dit vill jag inte komma!

Har en sjuk längtan efter att vara ledig (men ändå ha pengar såklart,hehe) hälsa på kompisar, åka på små roliga resor med vänner, fika, gå ut och äta, festa, ja eller vad som helst typ, som innebär att jag får slappna av och ha roligt!!

Ett av mina mål för nästa år är att göra minst 5 riktigt roliga saker, som ex. åka och hälsa på kompisar i andra städer, åka på nån resa eller en riktigt rolig STOR fest!

Vill inte kalla det nyårslöfte, känns så tvunget. Mål låter bättre och mer positivt:)

Nee, dax att återgå till mina sysslor!

Älskade lillebror:)



Den fina ljusstaken med stjärnan fick jag i julklapp av min mini-lillebror, han är 8,5 och hade valt denna helt själv till mig:) Sötnosen...

Framtiden

Kämpar på med uppsatsen, idag sitter jag och skriver på det avslutande kapitlet om den generella väldfärdens framtid. Finns ju mycket att reflektera kring där, hur det kommer att gå går ju dock inte att veta, vi får vänta och se!

Personligen är jag för en generell välfärd, anser att det är bra om människor kan leva under lika villkor och att ingen ska behöva bli helt utblottad även om livet är tufft. Sjuka och arbetslösa, invandrare och andra svaga grupper ska kunna leva ett drägligt liv i min mening även om de för tillfället inte klarar av att jobba!
Tror även att samhället i längden tjänar på om människor kan leva värdigt och jämställt...

Circus Sale



När jag var i Tranås besökte jag en utförsäljning av monki, cheap monday och weekday saker. Hittade alla dessa saker för endast 130 kr totalt!! Skulle egentligen köpt jeans, men det fanns inte några par i rätt färg som jag ville ha. Om någon här har vägarna förbi Tranås kan jag rekommendera denna utförsäljning (vid sommenforum) inget kostade över 50 kr:)

Uppsats-ångest...

...på en mycket hög nivå råder just nu i mitt huvud!!! Fyy hatar att köra fast såhär. Men ska ta en liten sväng med vovvarna nu, sen göra ett nytt försök i kväll. Har ju några dagar kvar men stressen börjar kännas tydligare och tydligare nu för varje timme som går!

Eko-hundar



Köpte även dessa ekologiska hundkex. Försöker i största möjliga mån välja ekologisk och/eller vegetariskt till hundarna med. De är dock inte vegetarianer utan äter "vanlig" hundmat. Dock försöker jag att se till att största delen av det kött de får är ekologiskt så djuren åtminstone haft det realtivt bra:) Finns mycket bra vegetariskt hundgodis som jag brukar köpa, bla. på ecodog.nu! Även vanliga affärer kan ha vego-hundkex ibland.

Hundgrejer



Köpte lite nytt till hundarna på ica maxi förra veckan. Två olika pipleksaker och sen två aktiveringsleksaker:)
Chillan har redan massakerat den vita leksaken och även gjort ett gott försök med aktivierings sakerna, hehe.
Tycker aktiverings leksaker är mycket bra, får de små motionerna hjärnan ordentligt med!

Ekologisk på systemet



Ekologiska äppelcider från systemet, som jag drack på nyår:) De var mycket god, speciellt somersby sorten!

Finn väldigt mycket ekologiskt att välja på på systemet, finns flera goda vin sorter. Finns även öl, men det har jag inte testat.

Miljövänligt Tips!

Eko-tips: Använd lågenergi lampor! Kanske kan det kännas lite oviktigt, men om alla i Sverige bytte ut sina glödlampor mot lågenergi lampor skulle det spara lika mycket energi som ett helt kärnkraftverk.
En vanlig glöplampa drar fem ggr mer el än en lågenergi lampa, dessutom kostar den 3-4 ggr så mycket för samma tid(!)

2013 ska alla typer av glödlampor vara förbjudna att säljas i EU, bra! men varför inte börja redan nu, tänk så mycket som då hinner sparas på dessa två år:)

Källa:100 sätt att leva klimatsmart.


"Shopping" i skägge-C!



Va i skäggetorpscentrum en dag förra veckan, skulle hämta paket, men ville dra ut på det så hundarna fick vara ensamma en längre stund! Så då flanerade runt inne på klädjätten, haha. Men hittade dock dessa raggsockor för 30 spänn. Jätte bra:) Min farmor brukade förr sticka en massa, (innan demensen snodde henne :( ) men de paren sockor jag har från henne har nu börjat gå sönder så jag behövde verkligen nya. Tycker det är perfekt att ha i skorna nu på vintern!

Miljövänlig Julklapp!



Här kommer ännu en bra julklapp. Att använda vattenkokare istället för spisen är oxå mycket mer miljövänligt! Det miljövänligaste sättet att göra kaffe är med vattenkokare och en pressokanna! Nu har jag både och så nu ska jag bara försöka hitta ekologisk presso kaffe me!
Ngn som har sett det??

Festklädsel



Nyårets klädsel. Blev kanske inte så festlig som jag önskat, men det fick duga:) Insåg när jag typ rev runt i mina garderober att ngt jag faktisk behöver är lite nya party kläder!!

Nyårsafton:)



Överst är den underbart goda efterrätten! Hade verkligen önskat att jag orkat en bit till:) Innan den avnjöts en mycket god plckbuffé, men tapas tema! Mmmm, mumsigt var det!

Min kamera fungerar tyvärr inte som den ska, så många bilder är lite suddiga, men en super trevlig kväll var det!

Underhållning



Underhållande julklappar:) En ny film till johnny depp samlingen och deckare av camilla läckberg. Jag behöver inte fundera på vad jag ska hitta på om kvällarna ett tag framöver!!

Nyårsdagen

Ett nytt år är här, kommer kännas lite ovant att skriva 2011 istället från och med idag!

Hade en super trevlig kväll igår, jätte god mat och efterrätt:) Dock blev jag mycket besviken på spöregnet vid 12 slaget?? Hmm så idag har det frusit på och blivit isbana istället. Jobbat idag 7.30 till 15, gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite sömn jag hann få inatt. Men nu är jag verkligen MEGA trött. Har somnat till ett par timmar nu i eftermiddag. Dax att ta hand om disken och sen duscha och lägga sig för natten, måste sova ifatt asså.
Bilder från gårdagen kommer så fort jag hinner!

RSS 2.0